waar moet een goede veiligheidshelm aan voldoen?

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van veiligheidshelmen op de online markt. Maar welke is de beste? Wij raden je de veilheidshelm van groothandel Degros aan, omdat deze voldoet aan alle zware en scherpe eisen die worden gesteld aan een veiligheidshelm. Maar wat zijn die eisen precies? In dit blog lees je alles over de eisen die worden gesteld aan een veiligheidshelm en waar deze aan moet voldoen. Maar eerst is het belangrijk om te definiëren wat veiligheidshelmen precies zijn. In dit blog bedoelen we met veiligheidshelmen alle soorten helmen. Of het nu gaat om helmen in de bouw, motorhelmen of een klimhelm, allemaal moeten ze aan min of meer dezelfde eisen voldoen. Maar welke eisen zijn dat? We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Goedgekeurde veiligheidshelm

Een veiligheidshelm moet altijd zijn goedgekeurd door de branche. Maar hoe weet je of een helm is goedgekeurd? Een van de belangrijke aspecten waar je op moet letten is de klep van de helm. Bij een goedgekeurde helm zal de productiedatum, model en fabrikant altijd heel duidelijk en onuitwisbaar vermeld staan. Een helm is ook betrouwbaar als je een gebruisaanwijzing krijgt meegeleverd waarop duidelijk te zien is hoe de helm werkt en vooral hoe je hem goed afstelt. Een goede helm past namelijk op de juiste wijze om je hoofd, anders komt je veiligheid alsnog in het geding.

Welke kenmerken heeft een goede veiligheidshelm?

Verder gaat het dus allemaal om de veiligheid van de helm, maar hoe bepaal je die en welke kenmerken heeft een goede helm? Allereerst is het belangrijk dat het binnenwerk van de helm een goede pasvorm heeft en dus goed op je hoofd past. Verder moet de schaal van de veiligheidshelm gemaakt zijn van licht materiaal, anders zit het tegen je hoofd te drukken. De hoofdband van een goede veiligheidshelm moet je traploos kunnen verstellen en moet voorzien zijn van een met leer bekleed linnen. De brede hoofdband moet vervolgens zowel horizontaal als verticaal direct tegen je hoofd liggen. Een goede helm heeft daarnaast ook een zweetband hebben die tegen je voorhoofd rust. Zo komt er geen zweet in je ogen. Tot slot – maar zeker niet het onbelangrijkst: een goede veiligheidshelm moet uitgevoerd zijn met afdekbare ventilatieopeningen en maakt een goede hygiëne mogelijk. Dit laatste houdt in dat je zowel de binnen- als de buitenkant goed en makkelijk schoon kunt maken. Kortom: er zijn echt wel een heleboel eisen waar een (goede) veiligheidshelm aan moet voldoen. Let dus goed op deze eisen en wees niet te makkelijk met het aanschaffen van zomaar een veiligheidshelm

Geef een antwoord