Een stedentrip Londen is een fantastisch idee

Een stedentrip Londen is een fantastisch idee

Oké, niet perse nú, maar wel op redelijk korte termijn. Dit jaar moet een stedentrip Londen echt nog wel lukken. Als je slim bent, ga je je nu alvast oriënteren op de mogelijkheden. Je kunt zelfs al boeken voor bijvoorbeeld de kerstperiode. Kerst in Londen is geweldig! De sfeer, de versiering, de straten, de winkels, alles is dan in kerstsfeer. Ja, ik weet dat het voorlopig nog geen kerst is, maar je kunt de eerste tijd toch de deur nog niet uit. Dan kun je je maar beter alvast op iets leuks verheugen!

Een stedentrip Londen kan op verschillende manieren

Je kunt natuurlijk vliegen, dan ben je met een uurtje in Londen en kan je stedentrip beginnen. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein te gaan, dat is weer eens iets heel anders. En wat denk je van met de boot? De ferry naar Dover en dan met eigen vervoer of openbaar vervoer naar Londen. Dat is pas echt een avontuur! In Londen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor ultieme luxe? Kies dan een hotel met een flink aantal sterren. Kan het volgens jou wel wat minder tijdens je stedentrip Londen? Dan is een Bed & Breakfast ook een goed idee. Wil je alles zelf regelen? Dan is het huren van een appartement echt iets voor jou.

In Londen kun je alle kanten uit

Het is maar net wat je wilt. Wil je met het openbaar vervoer? Kan! Met de beroemde rode dubbeldeks bussen of met de metro, je kunt op iedere straathoek in- danwel uitstappen. Je kunt er ook lekker wandelen en een iets kleiner oppervlak van de stad bekijken. Ga je toch verder dan je gepland had? Dan rijden er veel taxi's waar je gebruik van kunt maken. Er zijn tours door Londen. Je ziet dan Londen vanaf de fiets, de segway of gewoon te voet. Ja, in Londen kun je alle kanten uit!

Lekker shoppen is een must!

Natuurlijk ga je ook een museum of twee bekijken en een kerk van binnen zien, maar zeg het maar eerlijk: je gaat naar Londen om te shoppen. Waar of niet waar? Tijdens je stedentrip Londen zul je veel nieuwe boetiekjes en andere winkels ontdekken. Allemaal net even anders dan in Nederland. Zelfs de merken die we hier ook kennen zijn daar weer net even anders. En daarbij is het natuurlijk altijd leuk om te kunnen zeggen dat je iets tijdens je stedentrip Londen hebt gekocht!

Tips om al je doelen te bereiken

Tips om al je doelen te bereiken

Aan het begin van het jaar denk je altijd een beetje na over wat je de komende twaalf maanden wilt bereiken. Sommige mensen stellen echt goede voornemens voor zichzelf op en andere mensen houden dit gewoon een beetje in hun achterhoofd. Toch lukt het maar weinig mensen om hun doelstellingen te behalen. Ik was nooit een van die mensen die wel haar doelstellingen bereikte. Dit was tot ik leerde hoe ik al mijn doelen kan bereiken. In deze blog deel ik mijn tips. 

Het zetten van doelen

Het bereiken van je doelen hangt voor een groot deel af van de doelen die je zet voor jezelf. Als jij voor jezelf het doel zet om binnen een jaar miljonair te worden, dan kan je weten dat dit niet heel realistisch is. Je kansen zijn dan net zo groot als de kansen van het winnen van de loterij; nihil. Daarom moet je ten eerste doelen stellen die realistisch zijn. Veel mensen denken dat dit betekent dat je doelen niet ambitieus mogen zijn, maar dat is niet waar. Je doelen mogen best een beetje ambitieus zijn, zolang het maar mogelijk is om ze ook daadwerkelijk te bereiken. Zo heb ik voor mijzelf bijvoorbeeld het doel gesteld om dit jaar genoeg geld te besparen voor mijn droomauto, de volvo xc60 occasion. Ik zal hiervoor flink op mijn centen moeten zitten en heel hard moeten werken, maar het is zeker niet onmogelijk. Naast dat je doelen realistisch moeten zijn, moeten ze ook specifiek, meetbaar, relevant en tijdsgebonden zijn. Als je doelen al deze vijf eigenschappen hebben, volg je het ‘SMART’-principe. Volgens deze theorie zijn doelen met deze eigenschappen zeker te bereiken. 

Vier kleine overwinningen

Iets wat belangrijk is om te doen, is het vieren van kleine overwinningen. Als je een groot en moeilijk doel voor jezelf hebt gesteld, bijvoorbeeld dat je een bepaald aantal kilo’s wil afvallen, is het makkelijk om snel te motivatie te verliezen. Dit voorkom je door ook kleine overwinningen tussendoor te vieren. Maak voor elk doel een aantal kleinere doelen. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal kilo’s dat je af wil vallen opdelen in stukjes. Bepaal ook van te voren vast hoe je de overwinning gaat vieren. Heb je bijvoorbeeld je 2-kilo mijlpaal bereikt? Trakteer jezelf dan op die mooie tas die je al lang op het oog had. Door dit te doen, krijg je motivatie om weer verder te gaan en nog harder te werken om je einddoel te bereiken. 

Hoe bespaar je op de energierekening?

Hoe bespaar je op de energierekening?

De energiekosten komen soms hoger uit dan dat je verwacht had. Op energie besparen is soms redelijk lastig, want licht, water en gas zijn wel je eerste levensbehoeftes. Toch wil ik in deze blog je wat tips meegeven om het besparen makkelijker te maken. Zo kan je kiezen voor speciale verlichting die minder energie verbruikt, of om te kiezen voor betere isolatie van het huis waardoor er minder warmte verloren gaat. 

Gebruik de juiste verlichting

Er zijn verschillende soorten verlichting, daarom is het goed om te letten op welk type licht je koopt. Zo kan je later geen onverwachte hoge energiekosten krijgen. Gloeilampen verspillen meer energie dan ledverlichting. Daarom raad ik je aan om voor dit type verlichting te gaan. Een ledpaneel biedt veel voordelen. Zo heeft de lamp naast besparing van energie ook de voordelen; lange levensduur, het licht wordt egaal verspreid en een eenvoudige installatie.  

De verwarming in huis

Zorg voor een goede isolatie in huis. Je kan beter voor ramen met dubbelglas kiezen omdat zo de kou van buiten niet naar binnenkomt en de warmte van binnen niet verloren gaat. Kou laat de verwarming overuren draaien en dit kost meer energie. Ook kun je de verwarming 1 graad kouder zetten; dat bespaart namelijk al 7% op de gasrekening. 

Let op het wassen van kleding

De wasmachine en droger zijn ook grote energieverbruikers. Een goede tip om te wassen is om de wasmachine niet hoger dan 40 graden te zetten. Dit is sowieso ook beter voor de kleding zelf. Gebruik de droger niet als het nodig is. Is het wel nodig? Zorg dan dat je meerdere wasjes achter elkaar doet zodat de droger niet hoeft te af te koelen en weer opnieuw op moet warmen. Als je een nieuwe wasmachine of droger gaat kopen, let dan goed op het energielabel. Apparaten met energielabel A+++ zijn het meest zuinig en apparaten met het label G zijn het minst zuinig. Dit geldt overigens voor alle apparaten, niet alleen voor wasmachines en drogers.

Douche minder

Het is logisch dat teveel water gebruiken, zorgt voor een hogere energierekening. Douche daarom maximaal 5 minuten. Daarnaast is het ook goed om niet te warm te douchen, zet dus je douche wat kouder! Ook kun je bij het kopen van een douchekop erop letten dat je een douchekop koopt die minder water verbruikt.

Reizen door de stad

Reizen door de stad

Een paar maanden terug was er een beurs in Leiden, waar ik en 5 collega’s heen zijn geweest. De beurs duurde 4 vier dagen, inclusief het op- en afbouwen van de stand. In dit bericht vertel ik je over mijn ervaring van Leiden ne de beurs.

Weekplanning

Het evenement duurde van maandag tot en met donderdag. Omdat ons bedrijf door zo veel man vertegenwoordigd was, konden we om de beurt ook een dag vrij nemen en niet op de stand aanwezig zijn. Gelukkig zijn wij allemaal nuchtere Hollanders, dat kwam het maken van de planning ten goede.

Ik heb voor mezelf besloten om op de woensdag vrij te nemen, aangezien we al op maandag aankwamen vond ik dat wel een mooie verdeling van mijn week.

Dag een van de beurs

We waren met onze eigen auto’s naar het hotel gereden, maar hebben met oog op de borrels die naderhand altijd gegeven worden toch maar besloten om niet zelf te rijden als we een beursdag erop hadden zitten. De beurs werd maandagavond al direct goed ingeluid. Nadat de beurs gesloten was voor bezoekers werden de bars open gezet en kon het feest beginnen.

Bij ons zat de sfeer er goed in en dat hield in dat wij op de valreep toch maar besloten om door te gaan naar het uitgaanscentrum van Leiden. Na aan een aantal locals te hebben gevraagd welk taxibedrijf zij ons aan zouden bevelen kwamen ze met een bedrijf waar je vrij goedkoop een taxibusje Leiden kunt reserveren.

Na een vrij korte maar gezellige rit met onze chauffeur hebben we besloten om contactgegevens uit te wisselen, omdat we toch de rest van de week ook in Leiden zouden zijn en het nog el eens goed van pas kon komen om een telefoonnummer te hebben waar je naartoe kan bellen als het nodig is.

Woensdag

Dinsdag was een goede dag geweest op de beurs. Om dat te vieren besloot ik om s’ochtends op de beurs langs te gaan en daarna met mezelf de stad te verkennen. Ik heb het telefoonnummer van onze taxichauffeur gebeld en rond een uur of elf gevraagd of hij me kon komen ophalen, en dat kon direct. Wat een goede service voor een taxi Leiden goedkoop!

Nadat ik was afgezet in het hartje van Leiden, ben ik op eigen houtje de stad gaan verkennen. Het was natuurlijk al een uur of twaalf voordat ik een plekje tegen kwam waar ik lekker kon zitten om wat te eten en te drinken. Gelukkig biedt het centrum van Leiden tal van mogelijkheden. Leuke grachtjes, winkeltjes en veel gezellige mensen.

Mijn vrije dag in Leiden werd goed afgesloten en ik ben door mijn vaste taxi chauffeur terug gebracht naar het hotel.

En dan is er…

En dan is er…

Koffie. Het toverwoord van mijn moeder. Als er thuis iets gevierd werd, of er moest even serieus worden gesproken, dan zette ze altijd eerst koffie. Ik kan me nog herinneren dat ik thuiskwam met de mededeling dat ik was gestopt met mijn studie. Mijn moeder vond studeren belangrijk. Zelf had ze nooit de kans gekregen. Ze keek me aan en zei: ‘eerst koffie’. Ik wist dan dat het de bedoeling was dat ik aan de keukentafel ging zitten. Mijn moeder zette een ketel water op, mat de bonen af in het koffieloodje en zette de koffiemolen aan, wat een oorverdovend geluid gaf. Als de deksel van de molen werd verwijderd vulde de keuken zich met de geur van versgemalen koffie. De glazen kan met de filterhouder stond al op het warmhoudplaatje. Het geluid van water opschenken geeft me nog steeds een gezellig en warm gevoel.  Al mijn vrienden hadden thuis een koffiezetapparaat maar mijn moeder vond die koffie niet lekker.

Koffie met liefde

‘De lekkerste koffie maak je zelf, daar moet je liefde in stoppen’. In het steelpannetje werd de warme melk opgeklopt. Achteraf vermoed ik dat het ritueel van koffie zetten gewoon een meditatiemomentje was voor haar. Enfin, ik zat daar dan dus aan tafel, wetend dat er niets werd gezegd voor er twee dampende mokken stonden. Als er wel wat werd gezegd ging het over koetjes en kalfjes. ‘Nou vertel’, zei ze dan. Ze zat daar dan tegenover me, de ellebogen op tafel, de mok onder haar neus, genietend van het aroma. Ik deed mijn verhaal en mijn moeder luisterde. Haar ogen boven die mok staan als dierbare herinnering in mijn geheugen gegrift. Ze deed altijd moeite om me te begrijpen, daarom stelde ze soms vragen. Maar ze bemoeide zich nooit met mijn beslissingen. ‘Vrijheid blijheid’, was haar motto.

Ritueel

Zo heb ik talloze “eerst koffie” herinneringen. Toen ik het huis uit ging kocht ik een koffiemachine. Ik had geen tijd voor het oude koffieritueel. ’s Ochtends blijf ik liefst zo lang mogelijk in bed en daarna moet ik zo snel mogelijk de deur uit zien te komen. Maar nooit zonder koffie. Vorige maand heb ik toch een glazen kan gekocht, filters en een koffiemolen. Die molen blijft wel belangrijk want gemalen koffie blijft niet lang vers in je koffiebus. Als je zelf maalt geniet je altijd van een zeer vers bakje koffie. Koffiebonen koop ik online, bij cafedujour.nl. Als ik vrij ben mag ik graag verse koffiezetten. Nu ervaar ik het zelf als een ritueel dat rust geeft. 

Hoe verlicht jij je huis?

Hoe verlicht jij je huis?

De inrichting van je huis kan soms nog wel eens een hele klus zijn. Zo dien je te beschikken over de juiste meubels, zal je na moeten denken over de kleuren in het huis, en denk je aan efficiënte van meubels. Een andere belangrijke en efficiënte factor voor in het huis is verlichting. Wanneer het donker is, zal je in iedere ruimte van het huis verlichting gebruiken. Hoe verlicht jij nu je huis, over welke soort lampen beschik je en hoe kun je rekening houden met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid?

Spaarlampen, is het nog wel in?

Een lichtbol in een lamp die langzamerhand meer licht gaat geven. Hoogstwaarschijnlijk komt dit je wel bekend voor. Een aantal jaren geleden begonnen we in Nederland massaal spaarlampen te gebruiken. De spaarlampen gebruikten veel minder energie dan andere soort lampen. Het licht startte langzaam op, waarna de lichtbron steeds meer licht begon te geven. Dit zorgde ervoor dat de spaarlamp minder stroom gebruikte, wat hem duurzaam maakt. Inmiddels zijn we geïnnoveerd in techniek en verlichting, waardoor we een nieuwe trend hebben ontdekt.

Led verlichting, duurzaam en een lange levensduur

Waar we vroeger veel gebruik maakten van spaarlampen en halogeenlampen, gebruiken we in Nederland steeds vaker led verlichting. Led verlichting geven over het algemeen sterker licht dan een spaarlamp, terwijl het bijna nét zo duurzaam is. Zo verbruikt led verlichting niet veel energie en verbruiken ze nog weer zuiniger dan andere verlichting. Maar wat kun je nu allemaal met verlichting? Er zijn verschillende plekken waar je verlichting kunt plaatsen, maar waar kun je nu allemaal de gewenste led verlichting plaatsen?

Inbouwspots voor in het plafond, de badkamer, of voor buiten!

Een manier hoe je led verlichting kunt gebruiken, is door behulp van inbouwspots van led verlichting. Deze lampen zijn een perfecte lichtbron voor in het plafond van de badkamer, in een slaapkamer, of voor buiten in de tuin Door de verschillende inbouwspots zijn de inbouwspots bijna overal te gebruiken. Een populaire plaats om inbouwspots te plaatsen is bijvoorbeeld in de inloopkeuken, waar je vervolgens feller licht zult hebben dan in de rest van de kamer.

Op https://www.ledinbouwspotsleds.nl, een aanbieder van verschillende soorten led spots, vind je de beste led inbouwspots voor bij jou thuis! Zo vind je hier verschillende inbouwspots van led die dimbaar zijn, waterdichte inbouwspots voor in de tuin of badkamer, of de simpele leds voor in de slaapkamer! Er is een breed aanbod aan verlichting. Neem snel een kijkje op de website!

Hotel maastricht centrum

Maak van leuke momenten mooie herinneringen

Tussen alle normale dagen in het jaar zijn er momenten die net iets meer aandacht verdienen. Voor deze gelegenheden mag je uitpakken om er echt iets bijzonders van te maken. Ben je binnenkort weer een jaar langer samen met je partner? Of ben je eindelijk gepromoveerd op het werk? Voor alle leuke momenten is er iets te bedenken om het nog specialer te maken. Vier jij je gezondheid en de speciale momenten in het leven ook graag uitgebreid dan zit je hier goed. In deze blog delen wij de beste tips met je om goed uit te pakken wanneer je daar reden toe hebt. 

De liefde vieren

We noemden het net al even, maar vieren dat je nog samen bent is belangrijk. Je staat dan stil bij de dingen die je hebt meegemaakt in de periode dat je jouw leven met je partner deelt. Hoewel je met een bloemetje en een leuk kaartje al een goede stap hebt gezet, kun je nog veel meer doen. Wie echt wil uitpakken gaat niet voor een cadeau. Een ervaring geven die zal veranderen in een herinnering van jullie samen is een beter idee. Het kan niet kwijtraken en het zorgt er voor dat je echt even tijd met elkaar door brengt. Zeker als je kinderen hebt is het de moeite waard om er even tussenuit te gaan. Als je in de randstad woont is het een leuk idee om naar Limburg te gaan voor een weekendje. Je kunt daar dan van tevoren een goed restaurant uitkiezen om te eten. Hotel maastricht centrum is  de ideale keuze als je de stad wil verkennen. Zo heb je alles dichtbij zitten en kun je het optimale uit je dag halen zonder teveel te reizen.

Vier successen 

Heb je een eigen onderneming en heb je veel doelen behaald of heb je een betere functie op het werk? Je hebt dan absoluut een goede reden om dat te vieren. Voor elke overwinning is een feestmomentje met een goede borrel geschikt. Je hoeft in dit geval niet naar hotel maastricht centrum te gaan om het te vieren, maar een mooi restaurantje en de mensen die jou hebben bijgestaan zijn top. Hetzelfde geldt voor het vinden van een nieuw huis (wat tegenwoordig zeker enige moeite kost) mag er geproost worden. Het maakt eigenlijk niet echt uit wat je precies te vieren hebt als je het maar de aandacht geeft die het verdient. Mooie momenten in het leven moet je niet aan je neus voorbij laten gaan. Met een cadeautje voor jezelf of een ander zit je vaak goed, maar met een ervaring zit je altijd beter!

Films kijken op toplocaties

Films kijken op toplocaties

De meeste mensen houden wel van een goede film. Iedere dag, week of gewoon eentje op zijn tijd. Vroeg of laat zitten we allemaal een keer voor een scherm en worden we meegezogen in een verhaal. Met de technologie van nu zijn we niet meer gebonden aan de oeroude televisie. We kunnen downloaden en streamen waar we maar willen. Op reis in de trein en in het vliegtuig maar ook thuis op de wc en tijdens het koken. Dit zijn de beste locaties om films te kijken. Lees je mee?

In de buitenlucht

Een ouderwetse manier van film kijken, is in de buitenlucht. Ik noem het ouderwets omdat het vroeger normaler was dan nu. Openluchtbioscopen waren toen meer een ding dan nu. Maar je hoeft niet meteen met de auto weg om een filmpje in de buitenlucht te pakken. Met een beamer, led technologie, wit doek en wat tuinkussens creëer je zo een eigen openluchtmuseum, in je eigen achtertuin of op het balkon. Zo worden de zwoele zomeravonden nog gezelliger.

Tripje naar een festival

Voor de echte filmfanaten onder ons is het ook een leuk idee om erop uit te gaan en een echt filmfestival te bezoeken. In Nederland hebben we die maar je kan het ook hoger opzoeken in andere landen in Europa. Sommige festivals hebben een bepaald thema en andere laten grote opkomende hits zien nog voor ze in de bioscoop vertoond worden. Een ervaring om nooit meer te vergeten dus.

Op het grote doek

Ben je wel een filmfan maar hoef je niet persé een dag of langer op een festival rond te dwalen dan is de bioscoop natuurlijk de beste plek voor de film. Hier heb je het mooiste beeld en het beste geluid. Voor je de zaal ingaat, staat er een ruim assortiment aan snacks en drankjes voor je klaar. Je voelt je meteen een koning en dat nog voordat de film begonnen is.

Je eigen bank zit toch het lekkerst

Maar uiteindelijk kijk je een goede film net zo makkelijk thuis, vanuit het comfort van je eigen bank. Wanneer een film heel goed is, heb je namelijk geen spectaculaire omgeving nodig. Je kan de film op pauze zetten als je moet plassen en de snacks zijn thuis een stuk minder prijzig als in de bioscoop. HDMI kabel in de tv en je streamt zo een goede film vanaf je laptop op je eigen ‘grote doek’. Wat draait er bij jou vanavond?

Pedaalemmers

Ook zo zat van iedereens troep opruimen?

Het is vervelend als mensen hun rommel maar niet achter zich opruimen. Je wilt immers gewoon een nette omgeving hebben zonder dat je overal weer iets tegenkomt wat makkelijk eventjes weggegooid had kunnen worden. Vooral als je met andere mensen woont weet je vast wel hoe vervelend dit kan zijn. Dus dan is het misschien handig om wat pedaalemmers aan te schaffen en het bericht door te laten dringen. Niemand wil constant achter een ander opruimen, dus zorg er ook voor dat ze geen excuus hebben om het niet te doen.

Thuis, op het werk, waar dan ook

En dat is natuurlijk niet alleen handig als je met andere mensen woont, maar ook gewoon als het op het werk of ergens anders waar jij vaak komt gebeurt. Niemand wil in een rommelige ruimte hoeven te werken. En om even een paar pedaalemmers te kopen en dan te zorgen dat iedereen daar ook gewoon gebruik van maakt is dan toch een prima oplossing. Misschien hebben ze dan eindelijk door dat jij het niet constant wilt doen. Zo moeilijk is het toch niet om iets weg te gooien.
Pedaalemmers

Pedaalemmers zijn ook handig

Daarnaast zijn pedaalemmers ook gewoon nog heel handig om in huis of op het werk te hebben. Als jij dan je handen vol hebt hoef je niet ook nog de prullenbak open te doen met je handen, je kan gewoon gebruik maken van het pedaal en dan weggooien wat je weg wilde gooien. Het is ook nog eens een stuk hygiënischer, want zo hoef je alleen maar de onderkant van je schoen te gebruiken om de prullenbak open te maken. Dus het is lekker makkelijk, en lekker schoon. Dan wil je toch nooit meer een ander soort prullenbak als het eigenlijk veel makkelijker kan.

Dus haal er ook een paar

Dus als je dan toch al online bezig bent kan je er net zo goed een paar bestellen, dan heb je dat ook maar weer gelijk gedaan en kan je gewoon weer lekker door met je dag. De oude prullenbakken kunnen dan de deur weer uit, en een nieuwe neemt daar de plaats van in. Geen rommel meer hier en daar, geen excuses meer, oh en zorg ook dat er een duidelijk schema is over wie wanneer de prullenbak moet legen, anders blijf jij daar ook constant maar mee bezig, en dat wil je waarschijnlijk ook niet. Maar jouw dagen van achter mensen opruimen zijn in ieder geval voorbij.

e-bike

Fietsen met trapondersteuning

Nederland is een echt fietsland, van jong tot oud, iedereen geniet zo nu en dan van een ritje op de stalen ros. De afgelopen jaren zien we een opkomende trend in fietsland – de elektrische fiets. Wat voorheen echt een genot was voor voornamelijk de oudere, is nu ook voor een jonge doelgroep een waar genot! Waar menig mens echter nog weleens aan twijfelt is het verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike.

Eigenlijk zitten er geen grote verschillen tussen de elektrische fiets en de e-bike. De e-bike is simpelweg een variant van de elektrische fiets. Het onderscheid zit hem in de trapondersteuning. Een e-bike komt ook zonder dat de berijder mee hoeft te trappen vooruit, een soort snorfiets dus. 

De voordelen van een e-bike zijn voor de rest niet zoveel anders dan voor een andere elektrische fiets. Hieronder een overzicht met enkele pluspunten van fietsen met trapondersteuning.

Waar voorheen vele nederlanders, waaronder ikzelf, vaak kozen voor de auto (ook bij kleine stukjes naar de supermarkt) is een fiets met trapondersteuning een goedkopere en voornamelijk ook milieuvriendelijke vervanging. Een kleine investering scheelt op jaarbasis een hoop kosten bij het tankstation! 

Voor de oudere doelgroep of mensen die slecht ter been kan de elektrische fiets zorgen voor een vergroting van de mobiliteit. Het kost namelijk een hoop minder inspanning. Zo kunnen ook mensen met een mindere conditie een mooie fietstocht maken op een zonnige zondagmiddag! 

In Nederland is het over het algemeen niet altijd even mooi weer. Er kan zo af en toe best een stevig windje staan en tegen de wind in fietsen is voor niemand een pretje. Met een e-bike heb je hier echter weinig tot geen last meer van. De ondersteuning is in alle omstandigheden hetzelfde en een ritje door boerenweggetjes, mits het natuurlijk niet regent, is dan ook altijd genieten. 

De Nederlandse wegen zijn de afgelopen jaren steeds drukker geworden, het is dan ook niet gek om elke ochtend onderweg naar werk in de file te staan. Een elektrische fiets kan hiervoor de oplossing zijn. Ook langere afstanden zijn ermee af te leggen en je vermijdt daarmee ook gelijk hoge kosten voor bijvoorbeeld de trein of bus. 

Al met al biedt een e-bike of een andere vorm van de elektrische fiets vele voordelen. Het is misschien even investeren, maar dan kun je wel jarenlang genieten van zonnige fietsritjes, file loze ochtenden en minder ritjes langs het tankstation!