Alles wat je moet weten over cupcake doosjes

Alles wat je moet weten over cupcake doosjes

Wat tegenwoordig helemaal in is en je veel terugziet zijn het maken van cupcakes. Je kunt het natuurlijk als een hobby houden, maar je kan ook besluiten om full-time een cupcake winkeltje te openen en allerlei cupcakes te verkopen. Je doet mensen er vooral een plezier mee, met al die lekkere cupcakes. Waar je mensen ook een plezier mee doet, is om de cupcakes te verpakken in mooie doosjes. Net alleen voor je klant is dat fijn, maar ook voor je bedrijf. Het straalt een stuk meer professionaliteit uit.

 

Hoe zien cupcake doosje eruit?

Als je besluit doosje te gebruiken voor je cupcakes dan zijn er veel opties. De basis is dat ze van kristalhelder plastic zijn gemaakt. Daardoor kun je de cupcake op fantastische wijze presenteren. Naast dat de presentatie van belang is, wil je natuurlijk ook dat de cupcake zonder schade worden vervoerd. Dat is allemaal mogelijk met deze cupcake doosjes. Want de doosjes zijn namelijk voorzien van een zogenaamde “insert” waardoor de cupcakes rechtop blijven staan tijdens vervoer. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat ze beschadigd raken. Wil je meerdere cupcakes vervoeren dan zijn daar ook doosjes voor. Gaat het om maar één stuk dan is ook dat geen probleem.

 

Het gemakkelijk laten inpakken van de cupcakes

Bij het inpakken van cupcakes dien je heel voorzichtig te zijn. Want je wilt ten alle kosten voorkomen dat de cupcakes beschadigd raken. Vooral als je veel cupcakes hebt wil het nog wel eens verkeerd gaan. Daarom zijn er doosjes met een simpele sluiting, waardoor je het inpakken snel, efficiënt en zonder problemen voor elkaar krijgt. En zoals vermeld hebben deze cupcake doosjes een “insert” die het mogelijk maken dat de cupcakes niet gaan schuiven. Als je hier rekening mee houdt dan kan je er zeker van zijn dat de cupcakes in goede staat bij de ontvanger terecht komen.

 

Zijn de cupcake doosjes voedselveilig?

Het is belangrijk om te weten of de cupcakes doosjes die je aanschaft voedselveilig zijn. Het is altijd even checken op de website waar je de doosjes koopt, maar bij de meeste kun je er vanuit gaan dat ze voedselveilig zijn. Kijk wel altijd of ze FDA gekeurd zijn. Dat betekent dat de doosjes door de Food and Drug Administration uit Amerika zijn goedgekeurd. Je krijgt hierdoor een stukje zekerheid en het is goed om aan de klanten over te brengen. Overigens keurt de FDA ook andere verpakkingen goed zoals stazakken.

Een eigen webshop beginnen

Een eigen webshop beginnen

Een eigen webshop beginnen is iets wat je niet zomaar even doet. Het kan zo zijn dat dit al een lang gekoesterde droom van je is en dat je het tijd vindt om er nu mee te beginnen. Zoals bij elk nieuw groot project is het belangrijk om het stap voor stap te doen. Een eigen webshop binnen 1 dag is natuurlijk geen optie. Hier zal je de nodige tijd, geld en energie in moeten stoppen zodat je je plan op een goede manier kan waarmaken. Maar waar kan je nou het beste mee beginnen en wat zijn dan de volgende stappen?

Het begin

Of je nu je fysieke winkel gaat uitbreiden of een compleet nieuwe webshop begint: alles begint met een goede positionering van je online verkoopkanaal. Bedenk daarom wat jouw webwinkel uniek maakt ten opzichte van de webshop van jouw concurrenten. Er zijn al veel goede online winkels in Nederland en opvallen wordt steeds minder makkelijk. Het is hierbij belangrijk dat je goed nadenkt over de Unique selling proposition van jouw winkel: waarom zouden klanten juist bij jouw webshop willen winkelen en niet bij je concurrent? Door te zorgen voor een uniek voordeel voor de klant, zijn klanten eerder geneigd om bij jouw webshop te bestellen. Zo kun je denken aan snellere levertijden, een beter assortiment, meer service, snelle afhandeling van retouren en gratis verzending. Ook kun je inzetten op een persoonlijke beleving als je concurrent daar steken laat vallen: verpak het pakketje leuk in mooi verpakkingsmateriaal met een luchtkussenmachine en doe er een klein extraatje bij, dit werkt vooral bij jongeren erg goed.

Simpel is goed

Een webwinkel kun je, als je handig bent, zelf ontwerpen. Maar vaak gebruiken kleine ondernemers een kant-en-klaar pakket bij een hostingbedrijf. Zo kun je voor een relatief klein bedrag per maand meeliften op de innovaties die de afgelopen jaren in webshops zijn doorgevoerd. Je krijgt dan webhosting, een domeinnaam en beveiligingsupdates van je webwinkel. Maak het jezelf niet te moeilijk en kies voor zo’n pakket als je geen echte techneut bent. Ook wil je liever niet dat een potentiële klant halverwege het aankoopproces afhaakt. Zorg er daarom voor dat het bestellen gemakkelijk gaat en laat overbodige of complexe stappen achterwege. Je kunt er ook over nadenken om je webshop te promoten. In dit geval is het aan te raden om een goede marketingmix samen te stellen voor de promotie van je webshop, waarbij je de kosten en opbrengsten bijhoudt. Probeer al gaande weg een mix te vinden die werkt voor jouw webwinkel. Zo kun je ervoor kiezen om in te zetten op social media of banners op websites waar je doelgroep zich bevindt.

Wat moet je weten voor een voetbalreis maken?

Wat moet je weten voor een voetbalreis maken?

Als je wilt reizen naar het buitenland voor een voetbalwedstrijd, is het belangrijk om te kijken hoe jij je reis gaat plannen. Je kunt bijvoorbeeld wat moet je van te voren plannen en wat kun je doen als je naar de wedstrijd bent geweest. Daarnaast kun je ook kijken of je nog blijft hangen of direct terug gaat naar je eigen land. Er zijn veel dingen die je van te voren kunt plannen, maar welke zijn nou eigenlijk het belangrijkst? Deze lees je in de tekst. 

 

Wat moet je boeken voor het maken van een voetbalreis?

Als eerste moet je natuurlijk voor de voetbalreis de kaarten kopen om naar de wedstrijd te kunnen. Hier moet je snel bij zijn. De kaarten zijn namelijk altijd snel uitverkocht. Als je de hoeveelheid kaartjes hebt gekocht, kun je echt beginnen met het plannen van je voetbalreis. Daarna is het verstandig om te kijken hoe je naar het land wilt reizen. Vaak kun je met de auto, vliegtuig of trein. Het is niet mogelijk om met de trein naar alle landen te reizen. Als je het type vervoer hebt gekozen, kun je beginnen met het kijken naar een hotel, b&b of camping. Als je in een hotel wilt verblijven, is het handig om een hotel te vinden dicht bij het stadion. Dit voorkomt namelijk lange reizen. Als je op een camping wilt slapen, is het handig om naar het weer te kijken. Het weer kan namelijk verschillen. 

 

Waar ga je heen met je voetbalreis? 

Waar je heen gaat met je voetbalreis is natuurlijk ook een belangrijk punt. Je gaat namelijk naar het land waar de voetbalwedstrijd wordt gehouden. Dit betekent dat je niet zelf kan kiezen waar de wedstrijd plaats zal vinden. Neem bijvoorbeeld een voetbalreizen naar liverpool als voorbeeld. Hou wel rekening met de mogelijke corona maatregelen. De corona maatregelen kunnen namelijk erg verschillend zijn per land. Het kan voorkomen dat je gevaccineerd moet zijn om het land binnen te komen. Als dit niet het geval is, kun je helaas niet op voetbalreis. Binnen het land kun je ook vervoer regelen. Zo heb je de mogelijkheid om een auto te huren, maar je kan er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan.

 

Waar kun je op letten tijdens de voetbalreis?

Je kunt rekening houden met de regels van het land waar je naar toe gaat. Zo kun je de standaard regels vinden voor toeristen, maar nu met corona zijn er een aantal regels bij gekomen. Wees hier goed op voorbereid en check van te voren waar je wel en niet naar toe mag. Anders kan het zijn dat je op het laatste moment niet naar binnen mag terwijl je dit helemaal niet had zien aankomen. 

 

Hoe zoek je een goede jas uit?

Hoe zoek je een goede jas uit?

Op het moment dat het weer kouder wordt, is het belangrijk om een goede jas te hebben. Dit komt omdat een jas er voor zorgt dat je het lekker warm houdt als je buiten bent. Echter kan het lastig zijn om een goede jas uit te zoeken. Dit komt omdat er verschillende jassen zijn waar je gebruik van kunt maken. Hierom zijn er verschillende dingen waar je een goede jas op uit kunt zoeken.

Het merk? Lees hier meer over merken

Het eerste waar je naar kunt kijken als je een jas uit wilt zoeken, is het merk. Dit komt omdat het merk veel over een jas kan zeggen. Er zijn verschillende merken van jassen te vinden. Hierom is het handig om te kijken naar wat je eigen voorkeur is als het gaat om het merk van een jas. Dit is namelijk de beste manier om het overzicht te houden.

Zo kan een airforce jas een goede keuze zijn om voor te gaan. Dit komt omdat airforce een prettig merk is als het gaat om een jas. Het voordeel van airforce is dat er veelzijdige jassen binnen dit merk te vinden zijn. Zo zijn er verschillende airforce winterjas heren te vinden.

Op het moment dat het koud is, kun je goed kiezen voor een airforce winterjas heren. Dit komt omdat dit prettige en warme jassen zijn om te dragen in de winter. Veel mannen kiezen in de winter dan ook voor een airforce winterjas heren. Hierdoor heb je het ook niet zo snel koud in de winter.

De stof

Een andere manier om te kijken of je een jas fijn vindt, is de stof. Dit komt omdat de stof veel over een jas kan zeggen. Een fijne jas heeft namelijk een warme en zachte stof die niet al te strak om je lichaam zit. Hierdoor heb je een lekkere warme basis om in de winter meer rond te lopen.

Bij de stof is het vooral kijken naar je eigen voorkeuren. Dit komt omdat de ene persoon een andere stof fijner vindt dan een andere persoon. Soms kan het ook zo zijn dat je helemaal geen voorkeur hebt als het gaat om een stof. Dit is iets waar je zelf naar moet kijken. Ook kan het zijn dat je graag een kraag wilt voor de warmte. Anderen vinden dit bijvoorbeeld niet mooi. Daar moet je dan ook naar kijken, het is immers een jas die je zelf aanschaft.

 

Slaapproblemen kun je als volgt aanpakken

Slaapproblemen kun je als volgt aanpakken

Het komt vaker voor dan je denkt, veel mensen kampen met slaapproblemen. Mensen met een minder goede gezondheid hebben hier vaak last van, zo’n 43%. Van de mensen die psychisch ongezond zijn kampt 56% met slaapproblemen. Reguliere slaapmiddelen zijn vaak schadelijk of verslavend waardoor ze uiteindelijk alsnog een negatieve invloed hebben op je gezondheid.

Wietolie slapen

Het klinkt misschien raar, maar cannabis (hasj/wiet) behandeld slaapproblemen effectief waaronder wietolie slapen een goede keuze is.. Cannabis verkort de lichte REM-slaap waardoor je langer verkeerd in een diepere slaap. In dit stadium herstelt je lichaam van schade, slijtage en vermoeidheid. Niet alle wietolie is geschikt als slaapmiddel. CBD kan bijvoorbeeld een negatief effect hebben op de slaap, indica-dominante THC-rijke cannabis zou het beste werken bij slaapproblemen.

THC olie maken

THC olie maken kan je zelf. Zo maak je het:

Om THC-olie of hennepolie te maken, heb je eerst natuurlijk onkruid nodig. Niet iedereen heeft het of kweekt het zelf, onkruid is in coffeeshops erg duur. Om aan betaalbaar onkruid te kunnen komen om THC-olie van te maken, verkopen veel Nederlandse coffeeshops snoeiafval voor zo'n 2 euro per gram. Snoeiafval bestaat voornamelijk uit kleine "suikerblaadjes" die aan de bovenkant groeien. Het is niet geschikt om te roken, maar het bevat genoeg hars en THC om hennepolie te maken. Je kunt het ook gemakkelijk verdampen in een verdamper.

Om THC-olie te maken, heb je niet alleen onkruid nodig, maar ook wat keukengerei. De methode is in principe heel eenvoudig, je kunt een oplosmiddel gebruiken om de hars op te lossen en vervolgens te verdampen. Wat je overhoudt is hennepolie of THC-olie. Door bijvoorbeeld te verdunnen met olijfolie, kokosolie of hennepzaadolie kun je eenvoudig afmeten en indruppelen.

Benodigdheden:

  • Onkruid of snoeiafval
  • Consumptie alcohol met een alcoholpercentage van minimaal 96%
  • Koffiezetapparaat met isolatieplaat
  • Keukenfilter en koffiefilter
  • Twee glazen kommen of potten
  • Pipetfles voor het bewaren en druppelen van olie

Bereiden

Bereid thuis alle ingrediënten en benodigdheden voor en bereid alles op het aanrecht. Om een ​​flesje van 10 ml verdunde THC-olie te maken, heb je ongeveer 10 tot 15 gram krantenknipsels nodig, of ongeveer 8 gram cannabistoppen. Hoe sterker de wiet, hoe meer olie er overblijft nadat de alcohol is verdampt. Maal de wiet of snijdt het fijn en doe het in een potje met de alcohol. Laat het 30 minuten staan en filter het door middel van een koffiefilter. Laat het nu buiten indampen en verdun het eventueel met keukenolie. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken op dit gebied en dat is erg prettig.

Een onderneming starten? Let op deze punten

Een onderneming starten? Let op deze punten

Als je een eigen onderneming wilt gaan starten dan is dat natuurlijk mogelijk. Je zult je hiervoor moeten inschrijven bij de KvK en je zult hierna een officiële onderneming zijn. Tijdens het inschrijven zul je het een en ander over je onderneming moeten delen. Je zult informatie moeten geven over bijvoorbeeld wat voor diensten je wilt gaan aanbieden, hoe je onderneming zal gaan heten, of je alleen of met personeel gaat werken en nog een aantal zaken. Voordat jij je gaat inschrijven is het dus handig om goed na te denken wat voor onderneming je wilt gaan maken. Denk bijvoorbeeld na over welke ondernemingsvorm je gaat nemen want neem je nou een bv, vof of een eenmanszaak. Ga je dit alleen doen of samen met andere en hoeveel personeel zou je willen hebben. Dit zijn een aantal voorbeelden waar je rekening mee moet houden als je een onderneming gaat starten.

Een fysieke winkel of een webshop

Als jij je hebt ingeschreven bij de KvK dan zou je dus kunnen beginnen met je onderneming. Nu is de vraag nog of je een fysieke winkel gaat starten of een webshop. In de meeste gevallen zullen de beginnende ondernemers eerst beginnen met een webshop. Als je eerst met een webshop begint kun je goed bekijken of jouw bedrijf veel verkopen heeft of niet. Mocht dit het geval zijn en je steeds meer zult gaan verkopen, dan zou je de stap kunnen maken om in plaats van een webshop een fysieke winkel te openen. Mocht je nog niet zoveel verkopen dan is het aan te raden om eerst je verkopen te verhogen voor dat je een fysieke winkel opent. Een fysieke winkel openen kost namelijk veel geld en het zou zonden zijn als je niet veel verkoopt en de winkel hierdoor moet verkopen.

Artikelen kopen voor je webshop of voor je fysieke winkel

Als je een fysieke winkel of een webshop hebt dan zijn er een aantal artikelen die je nodig zult hebben. Neem bijvoorbeeld poetsdoeken of afvalzakken want zonder deze artikelen kun je niet schoonmaken of afval weggooien. Je kunt de artikelen zelf kopen in een winkel zoals de Sligro of Makro, maar je kunt ze natuurlijk ook bestellen. Artikelen bestellen kan heel handig zijn als je je niet veel tijd hebt om naar een winkel te gaan. Heb je bijvoorbeeld afvalzakken nodig dan kun je afvalzakken bestellen via een webshop.

Is een motorverzekering nodig?

Is een motorverzekering nodig?

Iedere Nederlander is verplicht is om een verzekering af te sluiten voor een voertuig. Ook voor een motor. Je kan online motor verzekeren, maar ook niet. Het is dus niet alleen nodig, maar ook verplicht. De belangrijkste reden hiervoor is dat je gedekt bent indien je onverhoopt blik- of letselschade aan anderen veroorzaakt tijdens het gebruik van je motor. In dit artikel gaan we het hebben over het afsluiten van een motorverzekering. 

Verschillende motorverzekeringen 

Je hebt verschillende opties als je je motor wil verzekeren. Je kan motor verzekering vergelijken online. Een WA verzekering is de goedkoopste optie. Je bent dan verzekerd voor de schade die jij veroorzaakt aan een ander. Je eigen motor is alleen niet verzekerd als je een WA verzekering neemt. En WA verzekering kan je het beste kiezen wanneer je een oude motor hebt waarvan je het niet erg vind als hij niet meer gerepareerd hoeft te worden. Een WA+ verzekering is de meest gekozen verzekering. Je motor is verzekerd wanneer er schade aan jouw eigen motor is. Je kan dan denken aan schade door brand, diefstal, een botsing of wegens weersomstandigheden. Ook ben je verzekerd voor de schade die je bij een ander veroorzaakt. De WA+ verzekering is geschikt voor een motor tussen de vijf á tien jaar. Tenslotte heb je ook nog een all-risk verzekering. Dat is de duurste verzekering die je kan afsluiten. Deze verzekering sluit je meestal af als je net een nieuwe motor hebt gekocht. Je bent dan namelijk voor alles gedekt.

Let hier op bij het afsluiten van een motorverzekering

Als je een motorverzekering gaat afsluiten moet je letten op verschillende dingen. Als eerste is het verstandig om de dekking en de aanvullende dekkingen te checken. Kijk goed wat er wordt gedekt, want dat kan namelijk verschillen per verzekeraar. Naast de normale dekkingen vaak ook extra dekkingen afsluiten. Kijk ook goed welke extra dekkingen je eventueel wil nemen. 

Lees het contract

Ook is het verstandig om het eigen risico te checken. Je wil natuurlijk wel weten wat je moet betalen als je schade maakt. Vaak kan je vooraf bepalen wat je eigen risico is als je een verzekering afsluit. Ook moet je de voorwaarden controleren. Met de voorwaarden bedoelen we de voorwaarden van je contract. Het is verstandig om te weten wat er precies in het contract staat. Je kan kijken wat er precies vergoed wordt en wat er precies gebeurd bij schade of iets dergelijks. Wat wordt er vergoed? Hoe is het geregeld? Wat moet ik doen? Al dat soort zaken staan vaak in de voorwaarden. Dus controleer de voorwaarden goed. 

 

Een kantoor klaar voor gebruik

Een kantoor klaar voor gebruik

De zomervakanties zijn nog niet voorbij en de eerste collega’s komen langzaam weer het kantoorpand binnen. Tijd om alles klaar te maken voor de drukke periode die volgt. Als ondernemer wil je op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen die het werk efficiënter of effectiever maken. Zo maak je het kantoorleven een stuk aangenamer, voor jezelf en voor collega’s.  In deze blog ontdek je hoe je, ook na de zomer, weer slagvaardig aan het werk kunt. 

Alles opgeruimd en netjes

First things first: tijd om er een grote schoonmaak door heen te halen. In de regel worden de algemene ruimtes wel met regelmaat schoongemaakt, maar daarmee is het papierwerk nog niet verdwenen.  Het is goed ook daar de bezem doorheen te halen: wat moet blijven en wat kan er weg? Vraag je werknemers om hun eigen werkplek op te ruimen, zo komt iedereen na de vakantie terug in een lege werkplek. Dat is nog eens een goede start.

Computers in de aanslag

Er is tegenwoordig geen kantoor meer te vinden zónder computers, we zijn er sterk afhankelijk van geworden. Reden te meer om deze regelmatig van de juiste updates te voorzien.  Kijk ook naar nieuwe software mogelijkheden die het werk makkelijker maken, zoals een DMS. Dit wordt ook wel een Document Management Systeem genoemd. Eén van de grootste voordelen is dat een DMS een centrale opslagplaats is voor informatie. Je kunt hier je documenten in opslaan én heel eenvoudig weer terugvinden dankzij de uitgebreide zoekfunctionaliteit. Onmisbaar, vandaag de dag.

Plek om te werken

De zomervakantie is een mooie periode om de werkplekken van werknemers eens kritisch onder de loep te nemen. Hebben ze alles wat ze nodig hebben? Ontbreekt er iets? Doe een check met het meubilair. Je werknemers spenderen hier immers vele uren dan moeten het bureau en de stoel wel goede ondersteuning bieden. Eventueel zou je dit met je werknemers kunnen bespreken. Samen kan je dan kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Plek om te rusten

En zoals je naar de werkplek kijkt, zo moet je ook kijken naar de plek waar pauze gehouden wordt. Is er een fijne plek om even af te schakelen en energie op te doen tijdens de lunch? Wellicht wil je nog een vorm van entertainment toevoegen? Dan is het nu de tijd om dat te doen. Iedereen zal daar blij mee zijn als ze terugkomen.

Een geslaagde zomer, een geslaagde zomervakantie. Nu is het kantoor ook weer in orde en kunnen we het komende jaar efficient van start laten gaan.

Prachtige accessoires voor thuis

Prachtige accessoires voor thuis

Het huis moet er bij iedereen tegenwoordig natuurlijk erg gezellig uitzien. Iedereen is door de corona maatregelen een stuk vaker thuis dan dat we normaal gewend zijn, waardoor het belangrijker is geworden dat het fijn is om binnen tijd te kunnen besteden. Hoewel dit grotendeels natuurlijk ligt aan het gezelschap en de stemming, kan de omgeving binnen hier toch ook zeker een invloed op hebben. Daarom zijn mensen steeds meer druk bezig met het huiselijk en gezellig maken van het interieur. Niet alles hoeft er meer strak en modern uit te zien, maar de knusse huiskamer wordt juist steeds populairder. Dit kan natuurlijk alleen maar succesvol uitgevoerd worden wanneer er leuke accessoires in de woonkamer liggen die het ook nog eens gezelliger maken. Maar voor welke accessoires kan jij dan het beste kiezen om ervoor te zorgen dat dit ook bij jou thuis gaat lukken?

 

Kussens 

Kussens kunnen hierin een zeer grote rol spelen. Een kussen is niet alleen maar iets dat je in het bed kan gebruiken om op te slapen. Kussens kunnen namelijk ook zeer zeker gebruikt worden als decoratie of accessoire in bijna elke kamer. Vooral in de woonkamer op de bank is het absoluut aan te raden om wat kussens neer te leggen. Een steeds populairder wordend model hiervan is het Marokkaans kussen. Deze kussens zijn gemaakt van een zijdeachtige stof, waardoor de kussens ook nog eens erg zacht aan zullen voelen. De kussens worden geproduceerd door vezels van de Aloë Vera. Daarnaast zijn de Marokkaanse prints die op deze kussens te zien zijn prachtig, waardoor stijl en comfort perfect samenkomen bij deze soorten kussens. Het is dus zeker aan te raden om ook een paar van deze kussens in huis te halen. 

 

En vloerkleden

Wanneer je denkt aan een woonkamer met een huiselijke uitstraling kan een mooi vloerkleed natuurlijk niet missen. Wanneer je dit onderdeel echt goed wil aanpakken moet je kiezen voor een prachtig vintage vloerkleed. Een vintage vloerkleed uit Turkije is gemiddeld vijftig jaar oud. Door een langdurig en ingewikkeld proces zal jij uiteindelijk een vintage vloerkleed geleverd krijgen dat schoon is en door handmatige bewerkingen een tweede leven krijgt. De prachtige vloerkleden zullen daarnaast perfect in het huiselijke interieur passen. Er zijn veel verschillende soorten van de vintage vloerkleden te verkrijgen. Niet alleen de afmetingen, maar ook de kleurencombinaties zijn erg afwisselend. Hierdoor zal er altijd een geschikt vintage vloerkleed voor in jullie huiskamer te vinden zijn. Zo kan er ook een vloerkleed neergelegd worden in de kleinere huiskamers.

Werken bij een online marketing bureau? Dit kan je verwachten!

Werken bij een online marketing bureau? Dit kan je verwachten!

Heb jij net een hbo of wo-opleiding afgerond op het gebied van Commerciële Economie, Marketing Management, Marketing & Sales of Bedrijfskundige? Dan kan je onder andere aan de slag voor een marketing bureaus zoals je waarschijnlijk al vaak genoeg verteld is tijdens je opleiding? Toch is de kans best groot dat je nog niet helemaal een idee hebt wat je mag verwachten van je toekomstige werkveld. Marketing is ook zo’n groot vakgebied dat we best begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer zo goed ziet. In dit blog lichten we daarom graag de functie online marketeer wat nader voor je toe.

Wie werken er?

Als je graag aan de slag wilt als online marketeer, dan kom je al snel terecht bij een online marketing bureau. Uiteraard kan je bij ieder bedrijf als online marketeer aansluiten als ze deze functie open hebben staan maar als beginnende online marketeer is deze instap wel zo fijn. Bij een online marketing bureau werken namelijk alleen maar marketeers. Sommige zijn (net zoals jou) net komen kijken in het werkveld terwijl andere er al jaren in werken. De aanwezigheid van ervaring is in ieder geval een ding wat zeker is. Door te werken met collega’s die al een scala aan ervaring hebben kan je ook in de praktijk een hoop leren. Toch ben jij niet de enige die wat leert in deze tijd. Jou collega’s met ervaring kunnen ook nog een hoop van jou leren omdat jij net uit de schoolbanken komt. Hier wordt vooral veel (nieuwe) theorie besproken en dat is juist weer waardevol voor je collega’s die al een tijdje uit de schoolbanken zijn. Zo draagt iedereen zijn steentje bij binnen het bedrijf.

Wat zijn je werkzaamheden?

Als online marketeer kan je eigenlijk een aantal kanten op. Je kan er voor kiezen om een allrounder te blijven, een online marketeer die eigenlijk overal kan in- en bijspringen maar je kan er ook voor kiezen om je binnen de online marketeer nog verder te specialiseren. Sommige online marketeers zijn namelijk ontzettend gek op het creëren van content. Deze zullen er dan ook al snel voor kiezen om content marketeer te worden. Ben je juist meer gesteld op SEO of SEA? Dan kan je, je in dit vakgebied specialiseren. Als een bedrijf een SEO specialist inhuren, dan zal jij op die job worden gezet. En zo kan je bijvoorbeeld ook nog de kant van email- of social media marketing op. Je werkzaamheden sluiten dan vooral aan op je specialisatie zoals een zoekwoorden onderzoek bij SEO of het bedenken en schrijven van content bij content marketeer.