Goederen opslaan: wat je moet weten

Goederen opslaan kan nodig zijn voor allerlei redenen. Het kan gaan op oude spullen waar je geen plek voor hebt maar niet vanaf wilt, het kan voorraad zijn voor je bedrijf, iets wat je nog wilt verkopen of wat je juist later pas nodig hebt. Ideaal in zulke gevallen is een zeecontainer kopen of huren. Dit is niet alleen handig voor opslag maar ook bijvoorbeeld om de goederen te vervoeren, zeker als dit over water moet, maar ook bijvoorbeeld over het spoor of over de weg. 

Wat is een zeecontainer?

Bovenstaande klinkt misschien wat verwarrend. Een zeecontainer klinkt namelijk alsof het een container is die alleen in de zee wordt bewaard. Dit is gelukkig niet het geval. Alle container zoals wij die kennen, zoals de in opslagruimtes worden bewaard en vervoerd achterop vrachtwagens, noemen we een zeecontainer. Het stukje zee- kun je in de meeste gevallen weglaten. Echter zijn ze, doordat ze soms wel over het water vervoerd moeten worden, altijd waterdicht. Hierdoor is het een ideale manier om goederen te bewaren en te vervoeren, omdat je altijd zeker weet bij een container dat je spullen veilig zijn en onderweg nooit beschadigd zullen raken door wat dan ook. 

Wat je moet weten over zeecontainers

Afhankelijk van wat voor en hoeveel goederen je wil opslaan of vervoeren in een container, zijn er verschillende mogelijkheden in het huren of kopen van een container. Ze zijn er bijvoorbeeld tweedehands of nieuw. In de meeste gevallen zal een tweedehands container voldoen aan alle voorwaarden, én is deze een stuk goedkoper. Maar een nieuwe container kan ook weer zijn voordelen hebben: bijvoorbeeld dat je hierbij zelf de exacte juiste kleur kan kiezen, je weet dat de container voldoet aan de juiste keurmerken, en dat er geen verborgen gebreken zijn. 

Zeecontainers worden altijd gebouwd met een CSC, ofwel een container safety certificate. Dit wil zeggen dat de container officieel het keurmerk heeft waarmee je erop kunt rekenen dat deze helemaal veilig is en jouw spullen dus niet beschadigd worden. Bij een CSC keuring wordt bijvoorbeeld gekeken naar de stevigheid van het frame, de waterdichtheid, de constructie en of er niks korm is getrokken. Als je goederen wilt vervoeren is het van uiterst belang dat je een container kiest die dit keurmerk heeft, anders loop je het risico dat er onderweg iets gebeurt met je goederen. Als je goederen echter alleen op wil slaan kan het vaak niet al teveel kwaad om deze op te slaan in een tweedehands of afgekeurde container waarbij dit keurmerk niet meer van toepassing is. In opslag zijn problemen met de constructie of waterdichtheid namelijk niet altijd een probleem, en dan kun je hiermee veel geld besparen. 

Geef een antwoord