Een onderneming starten? Let op deze punten

Als je een eigen onderneming wilt gaan starten dan is dat natuurlijk mogelijk. Je zult je hiervoor moeten inschrijven bij de KvK en je zult hierna een officiële onderneming zijn. Tijdens het inschrijven zul je het een en ander over je onderneming moeten delen. Je zult informatie moeten geven over bijvoorbeeld wat voor diensten je wilt gaan aanbieden, hoe je onderneming zal gaan heten, of je alleen of met personeel gaat werken en nog een aantal zaken. Voordat jij je gaat inschrijven is het dus handig om goed na te denken wat voor onderneming je wilt gaan maken. Denk bijvoorbeeld na over welke ondernemingsvorm je gaat nemen want neem je nou een bv, vof of een eenmanszaak. Ga je dit alleen doen of samen met andere en hoeveel personeel zou je willen hebben. Dit zijn een aantal voorbeelden waar je rekening mee moet houden als je een onderneming gaat starten.

Een fysieke winkel of een webshop

Als jij je hebt ingeschreven bij de KvK dan zou je dus kunnen beginnen met je onderneming. Nu is de vraag nog of je een fysieke winkel gaat starten of een webshop. In de meeste gevallen zullen de beginnende ondernemers eerst beginnen met een webshop. Als je eerst met een webshop begint kun je goed bekijken of jouw bedrijf veel verkopen heeft of niet. Mocht dit het geval zijn en je steeds meer zult gaan verkopen, dan zou je de stap kunnen maken om in plaats van een webshop een fysieke winkel te openen. Mocht je nog niet zoveel verkopen dan is het aan te raden om eerst je verkopen te verhogen voor dat je een fysieke winkel opent. Een fysieke winkel openen kost namelijk veel geld en het zou zonden zijn als je niet veel verkoopt en de winkel hierdoor moet verkopen.

Artikelen kopen voor je webshop of voor je fysieke winkel

Als je een fysieke winkel of een webshop hebt dan zijn er een aantal artikelen die je nodig zult hebben. Neem bijvoorbeeld poetsdoeken of afvalzakken want zonder deze artikelen kun je niet schoonmaken of afval weggooien. Je kunt de artikelen zelf kopen in een winkel zoals de Sligro of Makro, maar je kunt ze natuurlijk ook bestellen. Artikelen bestellen kan heel handig zijn als je je niet veel tijd hebt om naar een winkel te gaan. Heb je bijvoorbeeld afvalzakken nodig dan kun je afvalzakken bestellen via een webshop.

Geef een reactie