Is een motorverzekering nodig?

Iedere Nederlander is verplicht is om een verzekering af te sluiten voor een voertuig. Ook voor een motor. Je kan online motor verzekeren, maar ook niet. Het is dus niet alleen nodig, maar ook verplicht. De belangrijkste reden hiervoor is dat je gedekt bent indien je onverhoopt blik- of letselschade aan anderen veroorzaakt tijdens het gebruik van je motor. In dit artikel gaan we het hebben over het afsluiten van een motorverzekering. 

Verschillende motorverzekeringen 

Je hebt verschillende opties als je je motor wil verzekeren. Je kan motor verzekering vergelijken online. Een WA verzekering is de goedkoopste optie. Je bent dan verzekerd voor de schade die jij veroorzaakt aan een ander. Je eigen motor is alleen niet verzekerd als je een WA verzekering neemt. En WA verzekering kan je het beste kiezen wanneer je een oude motor hebt waarvan je het niet erg vind als hij niet meer gerepareerd hoeft te worden. Een WA+ verzekering is de meest gekozen verzekering. Je motor is verzekerd wanneer er schade aan jouw eigen motor is. Je kan dan denken aan schade door brand, diefstal, een botsing of wegens weersomstandigheden. Ook ben je verzekerd voor de schade die je bij een ander veroorzaakt. De WA+ verzekering is geschikt voor een motor tussen de vijf á tien jaar. Tenslotte heb je ook nog een all-risk verzekering. Dat is de duurste verzekering die je kan afsluiten. Deze verzekering sluit je meestal af als je net een nieuwe motor hebt gekocht. Je bent dan namelijk voor alles gedekt.

Let hier op bij het afsluiten van een motorverzekering

Als je een motorverzekering gaat afsluiten moet je letten op verschillende dingen. Als eerste is het verstandig om de dekking en de aanvullende dekkingen te checken. Kijk goed wat er wordt gedekt, want dat kan namelijk verschillen per verzekeraar. Naast de normale dekkingen vaak ook extra dekkingen afsluiten. Kijk ook goed welke extra dekkingen je eventueel wil nemen. 

Lees het contract

Ook is het verstandig om het eigen risico te checken. Je wil natuurlijk wel weten wat je moet betalen als je schade maakt. Vaak kan je vooraf bepalen wat je eigen risico is als je een verzekering afsluit. Ook moet je de voorwaarden controleren. Met de voorwaarden bedoelen we de voorwaarden van je contract. Het is verstandig om te weten wat er precies in het contract staat. Je kan kijken wat er precies vergoed wordt en wat er precies gebeurd bij schade of iets dergelijks. Wat wordt er vergoed? Hoe is het geregeld? Wat moet ik doen? Al dat soort zaken staan vaak in de voorwaarden. Dus controleer de voorwaarden goed. 

 

Geef een antwoord