Slaapproblemen kun je als volgt aanpakken

Het komt vaker voor dan je denkt, veel mensen kampen met slaapproblemen. Mensen met een minder goede gezondheid hebben hier vaak last van, zo’n 43%. Van de mensen die psychisch ongezond zijn kampt 56% met slaapproblemen. Reguliere slaapmiddelen zijn vaak schadelijk of verslavend waardoor ze uiteindelijk alsnog een negatieve invloed hebben op je gezondheid.

Wietolie slapen

Het klinkt misschien raar, maar cannabis (hasj/wiet) behandeld slaapproblemen effectief waaronder wietolie slapen een goede keuze is.. Cannabis verkort de lichte REM-slaap waardoor je langer verkeerd in een diepere slaap. In dit stadium herstelt je lichaam van schade, slijtage en vermoeidheid. Niet alle wietolie is geschikt als slaapmiddel. CBD kan bijvoorbeeld een negatief effect hebben op de slaap, indica-dominante THC-rijke cannabis zou het beste werken bij slaapproblemen.

THC olie maken

THC olie maken kan je zelf. Zo maak je het:

Om THC-olie of hennepolie te maken, heb je eerst natuurlijk onkruid nodig. Niet iedereen heeft het of kweekt het zelf, onkruid is in coffeeshops erg duur. Om aan betaalbaar onkruid te kunnen komen om THC-olie van te maken, verkopen veel Nederlandse coffeeshops snoeiafval voor zo'n 2 euro per gram. Snoeiafval bestaat voornamelijk uit kleine "suikerblaadjes" die aan de bovenkant groeien. Het is niet geschikt om te roken, maar het bevat genoeg hars en THC om hennepolie te maken. Je kunt het ook gemakkelijk verdampen in een verdamper.

Om THC-olie te maken, heb je niet alleen onkruid nodig, maar ook wat keukengerei. De methode is in principe heel eenvoudig, je kunt een oplosmiddel gebruiken om de hars op te lossen en vervolgens te verdampen. Wat je overhoudt is hennepolie of THC-olie. Door bijvoorbeeld te verdunnen met olijfolie, kokosolie of hennepzaadolie kun je eenvoudig afmeten en indruppelen.

Benodigdheden:

  • Onkruid of snoeiafval
  • Consumptie alcohol met een alcoholpercentage van minimaal 96%
  • Koffiezetapparaat met isolatieplaat
  • Keukenfilter en koffiefilter
  • Twee glazen kommen of potten
  • Pipetfles voor het bewaren en druppelen van olie

Bereiden

Bereid thuis alle ingrediënten en benodigdheden voor en bereid alles op het aanrecht. Om een ​​flesje van 10 ml verdunde THC-olie te maken, heb je ongeveer 10 tot 15 gram krantenknipsels nodig, of ongeveer 8 gram cannabistoppen. Hoe sterker de wiet, hoe meer olie er overblijft nadat de alcohol is verdampt. Maal de wiet of snijdt het fijn en doe het in een potje met de alcohol. Laat het 30 minuten staan en filter het door middel van een koffiefilter. Laat het nu buiten indampen en verdun het eventueel met keukenolie. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken op dit gebied en dat is erg prettig.

Geef een antwoord