Zorgeloos op vakantie

Welkom op deze eerste blogpost van Hotel Newport! De blogs op deze site zullen vooral te maken hebben met van alles en nog wat rondom reizen en vakanties. Maar voordat we de tassen pakken en in het vliegtuig stappen, staan we eerst nog even stil bij het thuisfront. Want hoe kun je ervoor zorgen dat jouw huisje en dierbare spullen veilig zijn terwijl jij lekker aan de Spaanse kust ligt te genieten? In deze blog een aantal overwegingen.

Social media

Hieronder ga ik in op de verschillende manieren om je huis te beveiligen. Maar eigenlijk zit daar nog één stap voor. Het kan namelijk al een hele hoop schelen als je inbrekers en andere kwaadwillenden geen aanleiding geeft om jouw huis te bezoeken. Deel dus niet op social media wanneer je precies op vakantie gaat (zeker als jouw profiel openbaar is), doe de gordijnen dicht en zet timers op een aantal lampen.

De buren

Ook met bovenstaande maatregelen bestaat de kans natuurlijk dat er ingebroken wordt. Natuurlijk kun je de buren vragen om een oogje in het zeil te houden. Waarschijnlijk zouden ze dat uit zichzelf ook al doen en bovendien zijn de buren natuurlijk ook niet altijd thuis. Ik denk dan ook niet dat dit genoeg is om je huis echt goed te beveiligen.

Verhuur je huis

Je kunt natuurlijk ook twee vliegen in één klap zijn door jouw huis in jouw afwezigheid te verhuren aan andere vakantiegangers. Doordat het huis tijdens jouw vakantie gewoon gebruikt wordt neemt de kans op een inbraak af. Tegelijkertijd kun je met deze oplossing ook nog wat extra geld verdienen. Deze oplossing is echter niet voor iedereen weggelegd, want niet iedereen vindt het fijn om zijn of haar huis aan vreemden te verhuren. Bovendien vraagt het de nodige voorbereiding vooraf om je huis klaar te maken voor de huurders. Uit ervaring weet ik dat inpakken voor de vakantie sowieso een stressvolle bezigheid kan zijn, dus ik kan me voorstellen dat niet iedereen hierop zit te wachten.

Hi-Tech oplossingen

Tot slot kun je ook kiezen voor een meer Hi-Tech oplossing door een inbraakalarm te installeren. Zo’n alarm geeft een waarschuwing op het moment dat er ingebroken wordt. Eventueel kan de politie dan in actie komen. Als je het belangrijk vindt dat de daders ook gepakt worden, dan kun je jouw alarmsysteem ook nog koppelen aan een mistgenerator. Deze apparaten hullen je huis binnen enkele seconden in dichte mist waardoor de dader geen hand voor ogen ziet! Hiermee kun je de kans dat de politie op tijd arriveert aanzienlijk vergroten.

Geef een reactie