Reizen door de stad

Een paar maanden terug was er een beurs in Leiden, waar ik en 5 collega’s heen zijn geweest. De beurs duurde 4 vier dagen, inclusief het op- en afbouwen van de stand. In dit bericht vertel ik je over mijn ervaring van Leiden ne de beurs.

Weekplanning

Het evenement duurde van maandag tot en met donderdag. Omdat ons bedrijf door zo veel man vertegenwoordigd was, konden we om de beurt ook een dag vrij nemen en niet op de stand aanwezig zijn. Gelukkig zijn wij allemaal nuchtere Hollanders, dat kwam het maken van de planning ten goede.

Ik heb voor mezelf besloten om op de woensdag vrij te nemen, aangezien we al op maandag aankwamen vond ik dat wel een mooie verdeling van mijn week.

Dag een van de beurs

We waren met onze eigen auto’s naar het hotel gereden, maar hebben met oog op de borrels die naderhand altijd gegeven worden toch maar besloten om niet zelf te rijden als we een beursdag erop hadden zitten. De beurs werd maandagavond al direct goed ingeluid. Nadat de beurs gesloten was voor bezoekers werden de bars open gezet en kon het feest beginnen.

Bij ons zat de sfeer er goed in en dat hield in dat wij op de valreep toch maar besloten om door te gaan naar het uitgaanscentrum van Leiden. Na aan een aantal locals te hebben gevraagd welk taxibedrijf zij ons aan zouden bevelen kwamen ze met een bedrijf waar je vrij goedkoop een taxibusje Leiden kunt reserveren.

Na een vrij korte maar gezellige rit met onze chauffeur hebben we besloten om contactgegevens uit te wisselen, omdat we toch de rest van de week ook in Leiden zouden zijn en het nog el eens goed van pas kon komen om een telefoonnummer te hebben waar je naartoe kan bellen als het nodig is.

Woensdag

Dinsdag was een goede dag geweest op de beurs. Om dat te vieren besloot ik om s’ochtends op de beurs langs te gaan en daarna met mezelf de stad te verkennen. Ik heb het telefoonnummer van onze taxichauffeur gebeld en rond een uur of elf gevraagd of hij me kon komen ophalen, en dat kon direct. Wat een goede service voor een taxi Leiden goedkoop!

Nadat ik was afgezet in het hartje van Leiden, ben ik op eigen houtje de stad gaan verkennen. Het was natuurlijk al een uur of twaalf voordat ik een plekje tegen kwam waar ik lekker kon zitten om wat te eten en te drinken. Gelukkig biedt het centrum van Leiden tal van mogelijkheden. Leuke grachtjes, winkeltjes en veel gezellige mensen.

Mijn vrije dag in Leiden werd goed afgesloten en ik ben door mijn vaste taxi chauffeur terug gebracht naar het hotel.

Geef een reactie