Wat voor werk doet een astroloog?

Veel mensen zullen wel weten wat een helderziende, paragnost of medium in het algemeen voor werk doet. Hiernaast bestaat er nog een categorie van mensen met een gave: astrologen. Een astroloog houdt zich bezig met astrologie en het verband tussen de kosmos en het leven op aarde. Maar hoe doen zij dit precies?

Astrologie en astronomie

Astrologie en astronomie wordt soms door elkaar gehaald, maar het is niet hetzelfde. Bij astrologie wordt er gekeken naar de stand van de planeten, sterren en het heelal in het algemeen. Deze stand zal gebeurtenissen in het leven op aarde verklaren. Bij astronomie wordt er objectief gekeken naar de fenomenen buiten de atmosfeer van de Aarde. Sterren, sterrenstelsels, planeten en het zonnestelsel worden bestudeerd, maar deze worden bij astronomie niet gebruikt om het alledaags leven te verklaren. Er wordt alleen gekeken naar hoe deze fenomenen werken en hoe ze bewegen.

Wat doet een astroloog?

Zoals gezegd is een astroloog iemand die zich bezig houdt met sterrenkunst en hoe dit het leven op aarde beïnvloedt. Zij maken gebruik van, onder andere, de stand van de planeten, de kosmos of het heelal, de dierenriemtekens en verschillende symbolen. Deze aspecten kunnen allemaal geïnterpreteerd worden om het leven op aarde te verklaren.

Vaak tekenen astrologen horoscopen. De horoscoop wordt getekend voor het ogenblik dat een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt. Denk bij deze gebeurtenis bijvoorbeeld aan een geboorte of aan het overlijden van iemand die dichtbij de persoon stond. Op de horoscoop wordt genoteerd op welke precieze plaats de planeten en andere belangrijke aspecten stonden.

Het werk van een astroloog

De bekendste en meest gebruikte soort horoscoop is de geboortehoroscoop. Hierbij wordt de geboortedatum van iemand genoteerd, maar ook het tijdstip van de geboorte, de geboorteplaats en de stand van de zon en planeten op het moment van geboorte. Al deze elementen geven informatie vrij. De informatie is bijvoorbeeld een karakterkenmerk of talent van de persoon.

Een veel voorkomende misvatting is dat astrologen de toekomst kunnen voorspellen. Dit klopt niet helemaal, omdat de toekomst verandert bij elke keuze die er gemaakt wordt. Wel kan een astroloog ontwikkeling vaststellen die te maken hebben met een bepaalde persoon. Deze ontwikkelingen staan dan weer in verband met iemands toekomst.

Het meeste wat een astroloog voor iemand kan betekenen is goed advies geven. Zaken zoals carrières zijn goed te voorspellen met astrologie. Een astroloog kan vertellen of een bepaalde carrière wel of niet bij iemand past en of deze pad in het leven slim is om te kiezen. Zij kunnen hetzelfde betekenen voor relaties. Wanneer iemand twijfels heeft over grote stappen in de relatie of relaties in het algemeen, kan een astroloog veel betekenen. Aan de hand van de sterrenbeelden kan duidelijk worden of de persoon en de partner hiervan wel bij elkaar passen. Daarnaast geven de sterrenbeelden ook inzicht in elkaar, waardoor zij elkaar beter zouden kunnen begrijpen.

Een astroloog gebruikt dus veel aspecten van het heelal om dagelijks leven te kunnen verklaren en om goed advies te kunnen geven. Wie wil dat nou niet?

Geef een antwoord