Hoe kunstgras werkt

Van de multifunctionele veelzijdigheid tot de milieuvriendelijke voordelen, er zijn veel manieren waarop kunstgras wordt gepromoot bij de consument. Met zo'n reeks positieve verkoopargumenten voor kunstgras laten aanleggen is het leren van de basis van hoe kunstgras werkt, net zo belangrijk voor elke geïnteresseerde consument. Het is in de basiswetenschap van kunstgras dat het vele gebruik mogelijk maakt, evenals talloze voordelen die bijdragen aan de wijdverbreide uitbreiding en het gebruik ervan. Als een van de toonaangevende alternatieve gazonoppervlakken, is kunstgras ontworpen om een ​​traditioneel natuurlijk grasveld volledig te vervangen en zelfs te overtreffen.

Technologische vooruitgang in de ontwikkeling van kunstgras

Met de vele verbeteringen van kunstgras kan een groot deel van de groei worden toegeschreven aan technologische vooruitgang. Door de decennia heen zijn de materialen die worden gebruikt om kunstgras te engineeren sindsdien veranderd om duurzamer te zijn en de esthetiek en textuur van echt gras na te bootsen. Het gebruik van polyurethaan, polyethyleen en soms nylonvezels heeft dergelijke technologische verbeteringen mogelijk gemaakt. Deze verschillende polymeren worden soms gecombineerd voor verschillende vezelstructuren. De combinaties zijn afhankelijk van productieprocessen en budgetten van productlijnen. Nylon heeft de neiging het duurst te zijn, waarbij polypropyleen meestal het goedkoopst is. Elk polymeer heeft ook een ander smeltpunt, wat van invloed is op elk productieproces.

Het productieproces van kunstgras

Nadat het polymeer het smeltpunt heeft bereikt en linten zijn aangemaakt, is het kunstgras klaar voor tufting. Nadat de garens zijn gevormd, wordt de grasmat getuft op een drager gemaakt van stof. Polyurethaan wordt vervolgens gebruikt als lijm voor het polypropyleenmateriaal. Wanneer het productieproces van tufting is voltooid, zijn kunstgrasproducten klaar voor installatie. Wanneer het kunstgras wordt geïnstalleerd, wordt een royale laag kleine korrels, bekend als infill, gelijkmatig over het grasoppervlak verspreid om zowel demping als ondersteuning voor het verkeer te bieden en voor extra duurzaamheid. Deze vulling helpt ook om de grasmessen rechtop en esthetisch mooi te houden. Deze infill-korrels, die zijn gemaakt van silicastof, zand, gebroken rubber of een combinatie van de voorgaande materialen, helpen het grasoppervlak gelijk te houden met de toegevoegde laag die precies in de bladen past.

Bescherming tegen hitte en UV

Het ontwikkelingsproces van kunstgras, met name het smeltproces van de polymeren, bewijst dat kunstgras weersafhankelijke hitte kan weerstaan. Zon en extreme klimaatomstandigheden meten niet eens tot het smeltpunt dat is bereikt om de bladen te maken. Smelten of oververhitting als gevolg van de zon is dus geen grote zorg bij kunstgras. Met de nieuwe golf van moderne kunstgrasproducten op de markt, hebben veel producten speciale kenmerken aangenomen om hun veelzijdigheid te vergroten. Dit omvat UV-bescherming. Overweeg je om kunstgras te laten aanleggen bij jou thuis? Kijk dan eens hier op kunstgras Genemuiden voor de beste kwaliteit kunstgras voor jouw huishouden.

Geef een antwoord