Een brommobiel aanschaffen, waar moet je rekening mee houden?

Als je klaar bent met het dagelijks fietsen, maar ook geen duizenden euro’s wilt besteden aan het aanschaffen van een nieuwe auto, dan kan je er altijd nog voor kiezen om een brommobiel aan te schaffen. Een brommobiel is een voertuig dat twee of vier wielen heeft en maximaal 45 kilometer per uur mag rijden. Mocht je lange afstanden gaan maken, dan is dit zeker niet de beste keuze die je kan maken. Als je een brommobiel wilt aanschaffen, dan moet je rekening houden met bepaalde zaken. Je komt daar snel meer over te weten in dit artikel. 

Je hebt een scooterrijbewijs nodig

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden als je een brommobiel wilt gaan aanschaffen, is dat het nodig is om over een scooterrijbewijs te beschikken. Het is helaas niet meer toegestaan om met een autorijbewijs in of op een brommobiel te rijden. Dit is alleen nog toegestaan als je je rijbewijs enkele jaren geleden behaald hebt. Mocht je dus recentelijk een scooterrijbewijs gehaald hebben, dan mag je altijd een brommobiel rijden, zelfs als je nog maar zestien jaar oud bent. 

Een brommobiel kan duur zijn

Je bent ze vast wel eens tegengekomen op de openbare weg, de bekende kleine voertuigen die maar maximaal 45 kilometer per uur kunnen rijden. Veel mensen denken dat deze voertuigen altijd erg goedkoop zijn, maar dat is zeker niet waard. Een brommobiel met vier willen kan soms enkele tienduizenden euro’s kosten en daar kan je ook een nieuwe auto voor aanschaffen. Mocht je willen besparen op het aanschaffen van zo’n brommobiel, dan is het zeker aan te raden om eens te onderzoeken of het aanschaffen van een brommobiel tweedehands wat voor jouw is. 

Wegenbelasting en verzekering

Ondanks dat een brommobiel een klein en traag voertuig is, ben je volgens de Nederlandse regels nog steeds verplicht om het voertuig te verzekeren. Daarnaast zul je ook de wegenbelasting moeten betalen. Het is in Nederland namelijk verplicht dat ieder voertuig verzekerd is en de wegenbelasting betaald. Dat heeft er dan ook mee te maken dat ieder voertuig gebruik maakt van de wegen in Nederland en die zijn zeker niet gratis. Mocht je willen weten wat het verzekeren van een brommobiel precies gaat kosten, dan is het zeker aan te raden om eens de website van een verzekeringsmaatschappij te bezoeken. Je zult daar meer informatie vinden over de prijzen voor zulke voertuigen. 

Geef een reactie