Hoe veilig is jouw huis? Een paar korte tips om je huis en omgeving veiliger te maken.

Iedereen heeft recht op een veilige huis- en omgeving. Helaas wordt er nog te vaak ingebroken en de slachtoffers zijn de dupe hiervan. Het is daarom belangrijk om je huis zo veilig mogelijk te krijgen en te houden. Een veilige huis zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving. Hier vindt u enkele tips om uw woning en omgeving zo veilig mogelijk te houden.

Ik heb persoonlijk te maken gehad met vele inbraken in mijn omgeving. Deze inbrekers houden geen rekening met de gevoelens van een ander en daarom is het belangrijk om mee te dragen aan een veilige omgeving. Wanneer er met elkaar wordt samen gewerkt, kunnen de inbrekers op buitenspel gezet worden en dit zal zeker bijdragen aan een vermindering in inbraken bij jou in de buurt. 

1. Buurtpreventie

Je omgeving is heel belangrijk en het is van belang om goed contact te hebben met elkaar wat betreft verdachte situaties. Wanneer dit het geval is, kan er met elkaar worden gecommuniceerd, zodat iedereen op de hoogte is van wat er gebeurt in de straat. Dit kan goed via Whatsapp. Door middel van groepsgesprekken kan elke verdachte situatie worden gedeeld en wanneer niemand bekend is met de huidige situatie, kan de politie worden ingeschakeld. 

2. Veiligheidscamera's

De veiligheidscamera's zullen het belangrijkst zijn voor de veiligheid van het huis. Dit, omdat de camera's de inbrekers sneller afschrikken. Hierdoor zal sneller het besef komen dat inbreken geen goed idee is. De veiligheidscamera's kunnen zowel thuis, als buiten geïnstalleerd worden. Een ander voordeel voor een camera beveiliging thuis is het feit dat inbrekers vastgelegd kunnen worden. Hierdoor kunnen deze camerabeelden snel overgaan op bewijsmateriaal tegen de inbrekers. Dit is ook een factor waar de inbrekers rekening mee houden en dat zorgt er dus voor dat inbrekers niet snel inbreken in een omgeving met beveiligingscamera's.

Een goede beveiligingscamera is de dome camera. Dit is een camera met een lens die kan verschillende richtingen draaien. Tevens zit er ook een zoomfunctie in en is vaak voorzien van een warmtebeeld functie. Zo kan elke beweging worden opgemerkt en opgenomen worden, maar waar moet je de dome camera installeren? De dome camera functioneert het best buitenshuis. De camera kan namelijk alle richtingen opdraaien en daarom kunnen meerdere plekken worden bekeken. Zo kan een specifiek gebied rondom de camera worden opgenomen. Tevens zijn deze camera's waterdicht en zijn zo goed als onverwoestbaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vandalisme of vernieling. 

Geef een antwoord