Films kijken op toplocaties

De meeste mensen houden wel van een goede film. Iedere dag, week of gewoon eentje op zijn tijd. Vroeg of laat zitten we allemaal een keer voor een scherm en worden we meegezogen in een verhaal. Met de technologie van nu zijn we niet meer gebonden aan de oeroude televisie. We kunnen downloaden en streamen waar we maar willen. Op reis in de trein en in het vliegtuig maar ook thuis op de wc en tijdens het koken. Dit zijn de beste locaties om films te kijken. Lees je mee?

In de buitenlucht

Een ouderwetse manier van film kijken, is in de buitenlucht. Ik noem het ouderwets omdat het vroeger normaler was dan nu. Openluchtbioscopen waren toen meer een ding dan nu. Maar je hoeft niet meteen met de auto weg om een filmpje in de buitenlucht te pakken. Met een beamer, led technologie, wit doek en wat tuinkussens creëer je zo een eigen openluchtmuseum, in je eigen achtertuin of op het balkon. Zo worden de zwoele zomeravonden nog gezelliger.

Tripje naar een festival

Voor de echte filmfanaten onder ons is het ook een leuk idee om erop uit te gaan en een echt filmfestival te bezoeken. In Nederland hebben we die maar je kan het ook hoger opzoeken in andere landen in Europa. Sommige festivals hebben een bepaald thema en andere laten grote opkomende hits zien nog voor ze in de bioscoop vertoond worden. Een ervaring om nooit meer te vergeten dus.

Op het grote doek

Ben je wel een filmfan maar hoef je niet persé een dag of langer op een festival rond te dwalen dan is de bioscoop natuurlijk de beste plek voor de film. Hier heb je het mooiste beeld en het beste geluid. Voor je de zaal ingaat, staat er een ruim assortiment aan snacks en drankjes voor je klaar. Je voelt je meteen een koning en dat nog voordat de film begonnen is.

Je eigen bank zit toch het lekkerst

Maar uiteindelijk kijk je een goede film net zo makkelijk thuis, vanuit het comfort van je eigen bank. Wanneer een film heel goed is, heb je namelijk geen spectaculaire omgeving nodig. Je kan de film op pauze zetten als je moet plassen en de snacks zijn thuis een stuk minder prijzig als in de bioscoop. HDMI kabel in de tv en je streamt zo een goede film vanaf je laptop op je eigen ‘grote doek’. Wat draait er bij jou vanavond?

Geef een reactie