Helpende handen na het overlijden

Iedereen gaat het vroeg of laat meemaken. Je verliest een dierbare in je omgeving en weet even niet meer waar je moet beginnen, door de verscheidenheid aan dingen die er geregeld moeten worden. Denk hierbij aan een aangifte van overlijden, de uitvaart, de administratieve en financiële afwikkeling en het informeren van de bank betreft bank- en girorekeningen etc. Vervolgens zit je op te kijken tegen het huis of appartement dat leeggeruimd moet worden. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen! Zodat jij de tijd krijgt voor rouwverwerking in deze emotionele periode en anderen voor jou het huis leeghalen na overlijden.  

Ontruimingsdiensten

Tegenwoordig kun je een beroep doen op verschillende ontruimingsdiensten die je helpen bij het leeghalen van de woonruimte van de overledene in kwestie. Denk hierbij ook aan eventuele garages, magazijnen etc. Zo wordt op een efficiënte manier de woning klaargemaakt om zich opnieuw te tonen op de huizenmarkt of voor verhuur, zonder dat jij hierna hoeft om te kijken. Dit is vaak al mogelijk binnen één dag. Dit alles gebeurt op een uiterst respectvolle manier. Dit doen ze door gebruik te maken van ervaren vakmensen die zorgvuldig met de spullen van je dierbare om zullen gaan. Dus geen extra zorgen of verdriet om kwijtgeraakte of beschadigde spullen.

Van te voren worden er duidelijke afspraken gemaakt met jou als klant, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en alles op rolletjes zal verlopen. Zo heb jij je handen vrij om andere belangrijke zaken te regelen en bovendien ook stil te staan bij het verdriet. Iedereen snapt dat deze periode al zwaar genoeg is.

Ook worden de spullen van te voren duidelijk gelabeld zodat de vakmensen weten welke spullen eventueel weg kunnen en welke ergens anders heen verhuisd moeten worden. Ontruimingsbedrijven staan paraat om een helpende hand te bieden, zodat ze wat betreft het leeghalen van de woonruimte jou volledig kunnen ontzorgen. Zo kun jij extra aandacht geven aan andere belangrijke zaken zoals de uitvaart en het op de hoogte brengen van familie.

Maar waar vind je zo’n bedrijf?

Neem het bedrijf Ontruiming De Zwart. Dit bedrijf heeft verschillende locaties over een groot deel van Nederland, zodat jij vrijwel altijd bij hun terecht kunt. Neem vrijblijvend contact met ze op om de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk zijn er online meerdere opties te vinden, dus wacht niet langer en haal wat druk van je schouders door hulp te vragen aan mensen die je maar al te graag willen ondersteunen in deze moeilijke periode.

Geef een reactie