Rondreizen in Zuid-Afrika

Ik zit al tijden te dromen over een verre, mooie reis. Het liefst ergens waar ik nog nooit ben geweest, met een prachtige natuur, sfeer, en volk. Ook het weer is belangrijk; ik hou van warm, maar niet stervens heet. Niet het type hitte waarbij je overdag niet naar buiten mag, en ’s avonds alles pas tot leven komt. Ik twijfelde heel lang over een rondreis naar Zuid Afrika  ik heb namelijk zo veel mooie verhalen gehoord. De wilde dieren, de behulpzame, fijne en vriendelijke bevolking, de prachtige eindeloze savannes. Het lijkt me iets dat iedereen een keer meegemaakt moet hebben. Veel mensen denken bij het horen over Afrika aan leeuwen, armoede, en honger. Maar Afrika heeft veel meer te bieden dan wat je alleen op het nieuws terugziet. Het is er prachtig, weids, modern in grotere gebieden en nog heel mooi puur in kleinere gebieden. Ik zit al tijden plaatjes, foto’s en documentaires te bekijken. Zou ik het durven?

Tot nu toe heb ik altijd in fijne luxere hotels binnen Europa gezeten als ik een rondreis deed. Aangezien ik hou van bewegen en rondreizen overdag, ben ik graag mobiel met een rugzak met alles erop en eraan. Maar ’s avonds als ik moe ben, vind ik het fijn om een beetje prettig terecht te komen, met rust en privacy. De tijd van hostels waar spullen worden gestolen en je een kamer deelt met vreemden die snurken, stinken of erger, is voor mij wel voorbij.  In de nacht wil ik mij kunnen opladen, en niet alleen mijn lichaam, maar ook mijn mini laptop en telefoon. In Afrika kun je in heel leuke hotels of safari tenten logeren, veilig en leuk. Deze tenten zijn nog best luxe; vele hebben gewoon meubels zoals een tafel met stoelen, een bed en nachtkastje. Ook hangt in iedere tent natuurlijk een groot muskieten net, dat is iets waarbij je goed moet oppassen in Afrika. Italië, Frankrijk, Duitsland, deze landen heb ik nu onderhand allemaal wel al eens gezien. Vroeger met de ouders, met vrienden of alleen, ik heb behoefte aan iets verder weg en nieuws. Nieuwe culturen, nieuwe mensen, nieuw eten, nieuwe dingen ontdekken. Dit kan natuurlijk, maar dan moet je een stukje reizen, en lang vliegen is niet voor iedereen weggelegd. Maar hoe zonde zou het zijn, als je later oud bent en spijt hebt op je 84ste, omdat je nooit de wereld rond hebt gereisd?

Een rondreis Zuid-Afrika is geboekt!

Geef een antwoord