Fietsen met trapondersteuning

Nederland is een echt fietsland, van jong tot oud, iedereen geniet zo nu en dan van een ritje op de stalen ros. De afgelopen jaren zien we een opkomende trend in fietsland – de elektrische fiets. Wat voorheen echt een genot was voor voornamelijk de oudere, is nu ook voor een jonge doelgroep een waar genot! Waar menig mens echter nog weleens aan twijfelt is het verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike.

Eigenlijk zitten er geen grote verschillen tussen de elektrische fiets en de e-bike. De e-bike is simpelweg een variant van de elektrische fiets. Het onderscheid zit hem in de trapondersteuning. Een e-bike komt ook zonder dat de berijder mee hoeft te trappen vooruit, een soort snorfiets dus. 

De voordelen van een e-bike zijn voor de rest niet zoveel anders dan voor een andere elektrische fiets. Hieronder een overzicht met enkele pluspunten van fietsen met trapondersteuning.

Waar voorheen vele nederlanders, waaronder ikzelf, vaak kozen voor de auto (ook bij kleine stukjes naar de supermarkt) is een fiets met trapondersteuning een goedkopere en voornamelijk ook milieuvriendelijke vervanging. Een kleine investering scheelt op jaarbasis een hoop kosten bij het tankstation! 

Voor de oudere doelgroep of mensen die slecht ter been kan de elektrische fiets zorgen voor een vergroting van de mobiliteit. Het kost namelijk een hoop minder inspanning. Zo kunnen ook mensen met een mindere conditie een mooie fietstocht maken op een zonnige zondagmiddag! 

In Nederland is het over het algemeen niet altijd even mooi weer. Er kan zo af en toe best een stevig windje staan en tegen de wind in fietsen is voor niemand een pretje. Met een e-bike heb je hier echter weinig tot geen last meer van. De ondersteuning is in alle omstandigheden hetzelfde en een ritje door boerenweggetjes, mits het natuurlijk niet regent, is dan ook altijd genieten. 

De Nederlandse wegen zijn de afgelopen jaren steeds drukker geworden, het is dan ook niet gek om elke ochtend onderweg naar werk in de file te staan. Een elektrische fiets kan hiervoor de oplossing zijn. Ook langere afstanden zijn ermee af te leggen en je vermijdt daarmee ook gelijk hoge kosten voor bijvoorbeeld de trein of bus. 

Al met al biedt een e-bike of een andere vorm van de elektrische fiets vele voordelen. Het is misschien even investeren, maar dan kun je wel jarenlang genieten van zonnige fietsritjes, file loze ochtenden en minder ritjes langs het tankstation! 

Geef een reactie