Tijd voor een make over van jouw (home) ofice

Nu we vooral veel thuis werken, of als je nog op kantoor werkt, dan heb je nu wat meer overzicht over je werkplek. En dan ga je toch nadenken, omdat je dagen er totaal anders uit zien dan de dagen die je gewend bent, hoe jij jouw (home) office efficiënter kan maken en misschien ook nog wel leuker kan inrichten. Daar zijn natuurlijk verschillende trucjes voor.

 

Denk bijvoorbeeld aan het bureau waaraan je werkt

Veel mensen hebben een normaal zit bureau op hun kantoor, of thuis kantoor staan. Je zit vaak dan ook de gehele dag, en soms is staan natuurlijk ook wel fijn. Er bestaat namelijk een zit sta bureau, waar jij zowel aan kan zitten als kan staan. En dat is ideaal natuurlijk. Want soms wil je even staan tijdens je werk omdat je het zitten beu bent. En met dit bureau kan je hem makkelijk verstellen zodat jij kan staan achter jouw bureau en dan alsnog een goede houding hebt om te kunnen werken. Want dat is eigenlijk wel erg belangrijk om te hebben natuurlijk.

 

Zorg voor genoeg ruimte

Je bureau heb je al snel vol liggen met pennen, notitieblokjes, je telefoon, je laptop, toetsenbord, muis en dan misschien ook nog wel een tweede scherm. Ja nu vraag jij je af waar jij nog ruimte hebt om je kopje koffie of thee neer te zetten of een ander glas drinken. Want tijdens het werk is het ook goed en belangrijk om voldoende te blijven drinken, maar dan moet je daar wel ruimte voor hebben. Zorg dat je bureau altijd zo opgeruimd mogelijk is en dat je genoeg ruimte hebt om goed te werken. De spullen die je veel gebruikt moeten natuurlijk binnen hand bereik liggen, maar ze hoeven niet altijd gelijk ergens vooraan te liggen. Je kan ze soms ook nog even opbergen. 

 

Een goede stoel

Ondanks dat je misschien een sta zit bureau aanschaft zodat je af en toe tijdens het werken kan staan. Is het toch belangrijk, dat wanneer je zit je natuurlijk een goede stoel hebt waar je in kan zitten. Het is belangrijk dat je recht kan zitten en je jouw benen in een hoek van 90 graden kan houden. Dan heb je een goede houding. Soms lastig om zo te zitten, maar wanneer jij de juiste stoel hebt waar jij genoeg ondersteuning krijgt en goed in kan zitten dan heb jij zo de perfecte houding om te zitten en krijg jij minder snel last van jouw nek of rug.

Geef een reactie