Een kantoor klaar voor gebruik

De zomervakanties zijn nog niet voorbij en de eerste collega’s komen langzaam weer het kantoorpand binnen. Tijd om alles klaar te maken voor de drukke periode die volgt. Als ondernemer wil je op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen die het werk efficiënter of effectiever maken. Zo maak je het kantoorleven een stuk aangenamer, voor jezelf en voor collega’s.  In deze blog ontdek je hoe je, ook na de zomer, weer slagvaardig aan het werk kunt. 

Alles opgeruimd en netjes

First things first: tijd om er een grote schoonmaak door heen te halen. In de regel worden de algemene ruimtes wel met regelmaat schoongemaakt, maar daarmee is het papierwerk nog niet verdwenen.  Het is goed ook daar de bezem doorheen te halen: wat moet blijven en wat kan er weg? Vraag je werknemers om hun eigen werkplek op te ruimen, zo komt iedereen na de vakantie terug in een lege werkplek. Dat is nog eens een goede start.

Computers in de aanslag

Er is tegenwoordig geen kantoor meer te vinden zónder computers, we zijn er sterk afhankelijk van geworden. Reden te meer om deze regelmatig van de juiste updates te voorzien.  Kijk ook naar nieuwe software mogelijkheden die het werk makkelijker maken, zoals een DMS. Dit wordt ook wel een Document Management Systeem genoemd. Eén van de grootste voordelen is dat een DMS een centrale opslagplaats is voor informatie. Je kunt hier je documenten in opslaan én heel eenvoudig weer terugvinden dankzij de uitgebreide zoekfunctionaliteit. Onmisbaar, vandaag de dag.

Plek om te werken

De zomervakantie is een mooie periode om de werkplekken van werknemers eens kritisch onder de loep te nemen. Hebben ze alles wat ze nodig hebben? Ontbreekt er iets? Doe een check met het meubilair. Je werknemers spenderen hier immers vele uren dan moeten het bureau en de stoel wel goede ondersteuning bieden. Eventueel zou je dit met je werknemers kunnen bespreken. Samen kan je dan kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Plek om te rusten

En zoals je naar de werkplek kijkt, zo moet je ook kijken naar de plek waar pauze gehouden wordt. Is er een fijne plek om even af te schakelen en energie op te doen tijdens de lunch? Wellicht wil je nog een vorm van entertainment toevoegen? Dan is het nu de tijd om dat te doen. Iedereen zal daar blij mee zijn als ze terugkomen.

Een geslaagde zomer, een geslaagde zomervakantie. Nu is het kantoor ook weer in orde en kunnen we het komende jaar efficient van start laten gaan.

Geef een reactie