Alles wat je wil weten over een haartransplantatie

Het is voor sommige een behoorlijke stap om de keuze te maken, maar een haartransplantatie is een ingreep die je steeds vaker voorbij ziet komen. Niet iedereen vindt het fijn om kaal door het leven te gaan, al hoewel de ander het zijn hele leven lang rockt. Als je uiteindelijk toch onzeker erover wordt, is een haartransplantatie uiteraard een keuze. Daarom willen wij je graag alle informatie geven over een haartransplantatie zodat je je goed kan inlezen!

De situatie

Als je ervoor kiest om een haartransplantatie te ondergaan, is de reden natuurlijk dat je van je kaalheid af wil. Dit kan ervoor zorgen dat je van een bepaalde onzekerheid afkomt wat natuurlijk ontzettend prettig is. Een adviseur moet uiteindelijk bepalen op wat voor niveau je zit en vanaf daar wordt er een verder plan van aanpak gemaakt.

Hoe werkt het

Wat er eigenlijk gebeurt is dat er haarzakjes achterop het hoofd naar het gebied worden verplaatst waar je haar wil hebben. In de meeste gevallen gaat het om de hoofdhuid, maar je kan er ook voor kiezen om het bij de wenkbrauwen te doen. De haren die groeien in de haarkrans zijn immuun tegen haaruitval. Dit is dan ook de reden dat ze het van deze plek halen. Daarna zijn er nog verschillende manieren hoe je de haarzakjes geplaatst worden. Je kijkt dus ook samen met je arts naar de mogelijkheden en welke manier het beste bij jou past. Ook kijk je samen met je arts naar de hoeveelheid haar. De ingreep duurt vaak tussen de 4 en 8 uur. Dat is iets waar je ook gelijk even rekening mee met houden. Het is niet even een twee drie gebeurd. Tussen de 6 en 9 maanden zien de meeste mensen met een haartransplantatie resultaat. Je moet dus zeker even geduld hebben voordat je echt resultaat ziet. Je moet er naartoe leven, maar eigenlijk is dat juist hartstikke leuk!

Kosten

Een haartransplantatie is niet goedkoop. Dit geldt bijna wel voor elke ingreep. Daarom is het goed om voordat je de beslissing gaat nemen er wel al voor te gaan sparen. Als het moment daar dan is, kan je gelijk kiezen om het te doen. Als je er dan weer langer mee wacht, kan je gaan twijfelen of gaan overdenken. Te veel informatie erover opzoeken, terwijl je het goede advies van een arts al hebt gehad. Voor de ingreep moet het haar geprepareerd voor je worden. Je nieuwe haren worden als het ware voorbereid voor je. Je kunt bij verschillende praktijken een haartransplantatie ondergaan. Een goed voorbeeld hiervan is een haartransplantatie in Istanbul bij Dr. Cinik. Dit wordt steeds vaker in het buitenland gedaan en er zijn goede verhalen over!

Geef een reactie