Verzuip je in de bestellingen? Schakel een fulfilment center in!

Als je een eigen webwinkel hebt waar je producten verkoopt aan bedrijven en/of consumenten, dan weet jij hoe vervelend het is om de bestellingen in te pakken en te verzenden. Toch is dit enorm belangrijk want de klant moet namelijk wel de bestelde producten ontvangen volgens afspraak. Mocht jij je hier niet aan houden dan kan dat leiden tot slechte reviews en dat is enorm schadelijk voor je webwinkel. Veel startende ondernemers verzuipen enorm snel in het aantal bestellingen dat verzonden moet worden en dat is begrijpelijk. Het is een langdurig proces, vooral als je tientallen tot honderden bestellingen op een dag moet verwerken. Je kan daarom het beste een fulfilment center inschakelen die jou uit de brand gaat helpen. 

Wat is een fulfilment center?

Het kan voorkomen dat jij niet weet wat een fulfilment center is en daar hoef jij je zeker niet voor te schamen. Fulfilment centers zijn relatief nieuw en springen tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Een fulfilment center is een bedrijf/magazijn dat het hele bestelproces voor jou uit handen neemt. Jij als webwinkel eigenaar bent alleen verantwoordelijk voor het aanleveren van de producten aan het fulfilment center. Je slaat daar dus alle producten op en zij zorgen ervoor dat als jij een bestelling binnen krijgt, dat de bestelling ingepakt en verzonden wordt. Het voordeel hiervan is dat je meer tijd en geld overhoudt om te steken in de groei van je webwinkel.

Een fulfilment center koppelen aan jouw webwinkel

Je zult je vast afvragen hoe het kan dat een bestelling automatisch word doorgestuurd naar het fulfilment center. Dit is allemaal mogelijk door je webwinkel te koppelen aan het fulfilment center. Vaak heeft een fulfilment center een koppeling beschikbaar gesteld waarmee jij eenvoudig jouw Shopify, Magento of Woocommerce webwinkel kan koppelen. Helaas is dit niet altijd het geval en kan het dus ook voorkomen dat jij een koppeling moet laten maken en dat kan erg prijzig zijn. 

Wat kost het opslaan?

Wanneer je voor het inschakelen van een fulfilment center kiest, dan maak je zeker een verstandige keuze. Een onderdeel hiervan, is het opslaan van de producten. Het is enorm belangrijk om te weten dat je hier vaak niet voor hoeft te betalen, maar niet als het om langdurige opslag gaat. Daarnaast zijn je producten altijd verzekerd dus mocht er brand uitbreken in de opslag Den Haag, dan ben je er zeker van dat je producten vergoed worden. 

 

Geef een reactie