Verblijven in een natuurhotel

Natuurhotel

Alhoewel ik op deze blog tegenwoordig veel over hotels schrijf was ik in het verleden nooit zo’n fan van hotels. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat ik niet zoveel geld had en hotels daarom niet echt een optie voor me waren. Dit is tegenwoordig veranderd en nu ben ik een groter fan van hotels. Hotels zijn ook fijn als je veel voor je werk reist. In dat geval kun je waarschijnlijk ook op de kosten van het bedrijf verblijven. Hotels zijn natuurlijk een mooie luxe. Als student wilde ik juist tijdens mijn reizen de natuur in.

Om deze reden verbleef ik dan ook vaak in hostels of nog vaker ging ik kamperen. Desondanks is er nog een andere optie. Er zijn namelijk hele leuke hotels die zich helemaal focussen op natuur en een natuurlijk gevoel. Deze hotels voelen niet zo koel als vele moderne hotels. In dit artikel bespreek ik een aantal van de leukste voordelen van en natuurhotel. Een van de mooiste natuurhotels waar ik zelf ooit ben geweest was tussen de fjorden, bergen en bossen in Noorwegen. Het hotel bestaat voornamelijk uit chalets. Nu is natuurlijk niet alleen de ligging van een natuurhotel belangrijk.

Glas en Hout

Ook de manier waarop een hotel gebouwd is, is belangrijk om het een natuurhotel te maken. Het hotel in Noorwegen maakt voornamelijk gebruik van glas en hout. Doordat de meeste muren in de hotelkamers van glas zijn heb je het gevoel dat je je midden in de natuur begeeft. De hotelkamer wordt één met de bergen, fjorden en rivier. Daarnaast zijn de muren van het hotel ook van natuurlijk hout gemaakt. Het bijzondere aan het hotel is dat als je van buiten naar het hotel kijkt je zult denken dat het er niet heel bijzonder uitziet. Het lijkt bijna gewoon een schuur als het niet voor vanwege het glas was. Maar zodra je naar binnen loopt zie je een prachtig design.

En dit is wat de beste natuurhotels doen. Ze creëren een uiterlijk waar, van buitenaf het hotel opgaat in de natuur. Maar van binnen zie je de luxe van een modern hotel. Deze hotels doen dit vaak met rabatdelen. Dit zijn prachtige houten planken waarmee het ontzettend makkelijk is om mooie gevels te creëren. De planken schuiven namelijk gemakkelijk in elkaar. Als je zelf je huis een meer natuurlijk gevoel wilt geven zijn deze planken daarom ook een uitstekende optie.

Geef een reactie