Kamperen in Frankrijk

Nederlanders houden ervan om regelmatig te kamperen en dit doen ze het liefste in eigen land. In Nederland zijn er namelijk genoeg campings waar je goed een vakantie kunt vieren, echter zijn er ook leuke locaties in het buitenland. In het buitenland kun je ook hartstikke goed kamperen en hier zijn ook prachtige campings te vinden. In veel van deze landen is het ook heerlijk weer en is dit een goede toevoeging aan het kamperen. Frankrijk is een van deze landen en hier kun je heerlijk een weekje kamperen met het gezin. Ook voor een langere periode is het fijn om hier te kamperen. Vooral in het Provence gebied is het heerlijk om hier te kamperen met het gezin. Je kunt hier namelijk goed genieten en het gebied is omringd met prachtige natuurgebieden. Maar waarom in een stacaravan Provence kamperen? Wat is nu een goede reden om naar het Provence gebied te gaan voor een kampeervakantie? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Een historisch gebied

Provence is een heel prachtig gebied en is bekend over de hele wereld. Veel kunstenaars hebben het gebied ontdekt en hebben schilderijen gemaakt van de landschappen. Zelfs de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh vond het gebied geweldig. Het is natuurlijk geweldig om zelf ook te kijken hoe het er nu echt allemaal uitziet. Daarom is het een goed idee om te kamperen in dit gebied. Je kunt ook helemaal tot rust komen door de natuur in het gebied en het geweldige uitzicht. Daarnaast heeft Provence ook een lange unieke kustlijn en zijn hier veel prachtige landschappen. Je kunt aan de kustlijn ook genieten op het strand en eventueel een duik nemen in het zeewater.

Bezienswaardigheden

Als je in Provence aan het kamperen bent, kan het ook leuk zijn om bepaalde bezienswaardigheden te bekijken. Er zijn namelijk veel oude steden in dit gebied met prachtige historische gebouwen. Daarnaast kun je ook naar de havens gaan van Marseille en is dit ideaal voor een dagje weg. Ook zijn er veel gezellige marktjes in de omgeving en hier kun je veel unieke spulletjes kopen. Het kan daarom heel leuk zijn om met je kinderen erop uit te trekken in de omgeving van Provence. Daarnaast zijn er ook verschillende activiteiten die je kunt ondernemen in de omgeving. Dit is allemaal perfect als je gaat kamperen in het Provence gebied.

 

Geef een reactie