Griekenland, wat zijn de leukste plekjes om op vakantie te gaan?

Je plant een vakantie naar Griekenland en je wilt natuurlijk weten waar de mooiste plekjes zijn om te bezoeken. Natuurlijk kom je niet alleen voor de Griekse olijfolie, je kan genoeg Griekse producten online bestellen! Daarom kijken we in dit blog naar de leukste plekjes om te bezoeken. We nemen ze onder de loep, kijken wat mooi aan deze plekjes is en of je hier gemakkelijk kunt komen. Ben je benieuwd naar alle leuke authentieke plekjes die Griekenland te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Het prachtige eiland Kreta

Het eiland Kreta is van oudsher natuurlijk al een belangrijke plek geweest. Deze polus stond centraal in veel verhalen, zo ook die van de dappere held odyseus. Naast een historisch rijk verleden biedt Kreta ook veel mooie plekjes om te vertoeven. Allereerst kan je natuurlijk volle bak ertegenaan in Chersonissos. Op dit zuip gedeelte van het eiland ben je al snel helemaal van de kaart. Daarnaast is er ook nog Rethymnon. Rethymnon ligt aan de noordkust van Kreta en is een oeroude stad. Hier kan je dus al snel terecht voor de culturele versnaperingen. Als laatste is er natuurlijk stalis. Stalis is een badplaatsje dat iets aan de kleine kant is. De laatste jaren neemt de drukte hier meer toe, maar het blijft een mooie plek om even uit te rusten. 

Het eiland Kos

Als tweede locatie hebben we Kos genomen. Deze bestemming is al jaren populair onder vele reizigers. Binnen Kos zijn er een aantal plekjes waar je heerlijk uit kunt rusten of juist cultuur kunt nuttigen. Allereerst pakken we Kardamena eruit. Dit stadje is een mooie vakantie badplaats waar nog maar weinig inwoners leven. Je kan terecht in tal van cafe's, bars, disco's en restaurants. Daarnaast kan je gemakkelijk een auto huren of lekker struinen door de vele bakkerijen, supermarkten en fruit- of groentewinkels. Als tweede is daar natuurlijk Kos stad. Het stadje ligt aan de noorkant van het eiland en is al jaren druk bezocht door toeristen. In 1933 is er een zware aardbeving geweest die het stadje flink heeft verwoest. Na de wederopbouw is het inwonertal weer opgetrokken. Er zijn nog wel oude stukken bewaart gebleven, zelfs uit de tijd van de Romeinen! Daarnaast is Agora een echte must see. Dit restaurant geeft de beste beleving weer die je op de Griekse bodem kunt krijgen. 

In dit blog hebben we het over verschillende mooie plekjes gehad die je op Griekse bodem kunt verwachten. 

Geef een antwoord