De lekkerste soorten bier

Je hebt veel soorten drank en bier is daar een van. Bier wordt al eeuwenlang gedronken voor zover we weten en dat is niet voor niets het geval. Bier is het drankje waar je altijd goed mee zit, tenzij het ‘s ochtends vroeg is en je net je bed uitkomt natuurlijk. Maar goed, met alleen bier ben je er nog niet. Soms heb je niets te kiezen en zul je het maar moeten doen met wat er staat; een Hertog Jan of een simpele Heineken. Gelukkig denken wij van de Drankerij, als drankwinkel Amsterdam, hier anders over. Bier is meer dan alleen die bekende merken. We bieden je daarom de allerlekkerste bieren aan. Er zijn meer bieren dan je denkt, dus daarom krijg jij een rondleiding in de wereld van een aantal van de lekkerste soorten bier. Veel leesplezier!

Ginger beer

Ginger beer, ook wel root beer genoemd, is een heel specifiek type bier dat vaak in non-alcoholische vorm wordt geserveerd. Ginger beer bevat dan wel geen alcohol, maar het wordt desondanks wel bier genoemd. Terecht, want bier is lekker en hetzelfde kunnen we wel zeggen van ginger beer! Ginger beer komt in vele soorten en maten, zo heb je bijvoorbeeld de traditionele brouwer van ginger beer genaamd Bundaberg. Bundaberg kopen is een grote aanrader, er gaat een wereld voor je open. Van oorsprong komt ginger beer uit Engeland en werd de gember gefermenteerd en vervolgens gebrouwen met water en suiker. Daarmee ontstond er dus wel alcohol, te weten een ginger beer met 11% alcohol. Tegenwoordig is deze alcohol eigenlijk geschrapt. Het resulteert in een lekker non-alcoholisch drankje met een pittige, scherpe smaak. Het is wel een lekker fris drankje, ideaal voor deze zomer dus! 

IPA bier

Er zijn tegenwoordig duizenden soorten speciaalbier en je ziet door de bomen het bos niet meer. Gelukkige hebben wij ons een weg weten te banen door deze jungle en hebben we IPA bier ontdekt. IPA staat voor Indian Pale Ale en heeft een hoger alcoholpercentage dan de meeste bieren. Hop zorgt voor de wat bittere smaak die je in bier proeft en dit is dan ook wat IPA zo bijzonder maakt. In een IPA zit meer hop en dit maakt dat een IPA wat meer bitter smaakt. Je moet er maar van houden, maar wij zijn groot fan. Je hebt het gevoel dat je een écht biertje drinkt, anders dan andere. 

Geef een reactie