De ideale setup voor op kantoor

Je kantoor moet rustig zijn, het moet mensen stimuleren om productief te zijn, het moet een plek zijn waar je werknemers zich op hun gemak voelen; en ga zo maar door. Er zitten dus enorm veel eisen aan verbonden en dit kan behoorlijk vermoeiend zijn. Om deze vermoeidheid van je weg te nemen, hebben we in deze blog wat dingen op een rijtje gezet die je kantoor prettig maken voor iedereen.

Bureau

Een bureau, heel basic, heel essentieel. Toch wordt een bureau onderschat. Ja, het bestaat meestal uit een paar poten en een bureaublad, maar het comfort van een bureau kan op zoveel manieren worden geupgrade. Een zit sta bureau bijvoorbeeld. Door te staan achter je bureau bevind je wervelkolom zit in een veel natuurlijkere positie. Ook is het prettiger voor mensen met al bestaande rugklachten. Daarnaast is regelmatig staan goed voor je bloedsomloop, vermindert het de kans op hart- en vaatziekten, kanker, depressie en natuurlijk rugklachten. 

Kantine

De kantine is een plek waar je werknemers, maar in de eerste plek mensen, samenkomen. Ze doen een borreltje op de vrijdagmiddag, drinken een koffietje om het weekend te bespreken en ga zo maar door. Schaf was stapelbare kantinestoelen aan om ruimte te besparen, maar tegelijkertijd wel het samen-kom-momentje te faciliteren voor de mensen in je bedrijf. 

Bedrijfscultuur

Richt je kantoor in met de bedrijfscultuur in je achterhoofd. Je bedrijf heeft zijn eigen unieke bedrijfscultuur die verschilt van de bedrijfscultuur van elk ander bedrijf. Een effectief kantoor ontwerp zal deze onderscheidende verschillen erkennen en terug laten zien op je unieke manier.  Deze onderscheidende kenmerken geven je bedrijf persoonlijkheid en helpen bij het aantrekken, en behouden, van klanten, verkopers, partners en toptalent. Een kantoorinrichting die je bedrijfscultuur versterkt, kan zelfs de teamgeest binnen je bedrijf versterken. Om je bedrijfscultuur te bepalen, ga je met je team om de tafel zitten en definieer je zowel in woord als in beeld de persoonlijkheid waarvan je wil dat je bedrijf uitstraalt. Ontwerp vervolgens je kantoorruimte overeenkomstig en dat is goed om te weten.

Ga voor maatwerk

Elk bedrijf is anders. In feite is elk team binnen een bedrijf anders. Ze functioneren allemaal op hun eigen unieke manier. Dat betekent dat een one-size-fits-all benadering van kantoorinrichting in de meeste gevallen niet werkt. Sommige teams werken bijvoorbeeld beter als ze elke dag een paar uur de tijd hebben om rustig te werken. In dat geval kunnen cubicles of duidelijke afscheidingen van werkplekken goed van pas komen. 

 

Geef een reactie