Hoe overleef ik een hotel met een budget?

Op vakantie gaan: wie houdt daar nu niet van? Waar vakantie voor de meeste mensen gelijk staat aan optimaal genieten, ontspannen en wellicht een beetje luxe, kan deze periode voor andere mensen juist veel stress veroorzaken. Lekker uit eten, een luxe hotel of een huurauto zijn allemaal zaken die je vakantie een upgrade geven, maar kosten ook veel geld. Niet iedereen heeft dit middel onbeperkt tot zijn of haar beschikking. Sterker nog, er zijn genoeg mensen die op een budget leven en dus ook hun vakanties strak moeten inplannen als het de kosten betreft.

Hotelovernachting op een budget

Zoals jullie weten ga ik zelf graag en vaak op vakantie. Het liefste overnacht ik dan natuurlijk gewoon in een hotel. Echter, omdat ik regelmatig een weekje of zelfs een weekendje de deur uitga, kan ik mijzelf ook niet elke keer de meest luxe, complete en dure hotels veroorloven. In deze blog deel ik dus graag mijn ‘hotel op een budget’-ervaringen met jullie. Lees hier alles over mijn persoonlijke tips en tricks. Met een budget kun je namelijk prima in een hotel overnachten zonder te veel geld uit te geven.

Eten en drinken

Eén van de dingen die het overnachten in hotels vaak prijzig maakt is het eten en drinken. Ik hoef je vast niet te vertellen dat je de minibar beter met rust kan laten. Ook snacks, drankjes of eten via de roomservice bestellen is misschien niet het beste idee voor je portemonnee. Meestal boek ik een hotelovernachting zonder de ontbijtoptie. Hiermee bespaar je al snel een lekker bedrag per persoon per nacht. In plaats daarvan zoek ik van te voren een lokale supermarkt op via Google Maps. Onderweg van het station of vliegveld richting het hotel, haal ik dan snel wat lekkere verse broodjes, wat fruit, snacks en tenminste één grote fles water. Deze boodschappen kun je namelijk prima een nachtje in de hotelkamer bewaren, zonder dat je daarvoor een koeling nodig hebt.

Een ander essentieel item wat ik bijna elke vakantie in mijn koffer stop is mijn waterkoker. Ik heb een heel leuk en handzaam retro model, met een inhoud van 1 liter. Deze kleinere waterkoker is dus ideaal voor op de hotelkamer. Zakjes thee, oploskoffie en éénkopssoep heb ik ooit groot ingekocht. Daar neem ik dan ook altijd een selectie van mee.

Met minimale moeite en kosten heb ik dus altijd een compleet arrangement aan eten en drinken tot mijn beschikking tijdens mijn overnachtingen in een hotel. Dit maakt een hotel overleven op een budget in eens heel erg makkelijk! Heb jij ook nog leuke budget tips voor hotel overnachtingen?

Geef een reactie