Hoe kan je een gehuurde koelwagen het meest effectief inzetten

De zomerse hitte kan een uitdaging vormen voor bedrijven die afhankelijk zijn van gekoelde goederen. Gelukkig bieden gehuurde koelwagens een flexibele oplossing om de kwaliteit en versheid van producten te waarborgen. In deze blog delen we enkele eenvoudige, maar effectieve tips om het beste uit gehuurde koelwagens te halen en zo jouw bedrijf soepel te laten draaien.

Plan de logistiek slim

Een goede planning is de sleutel tot succes bij het gebruik van een gehuurde koelwagen. Zorg ervoor dat je duidelijk in kaart hebt welke producten wanneer en waar moeten zijn. Maak een strak schema en stem dit af met de leverancier van de koelwagen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Optimaliseer de ruimte

Maximaliseer de ruimte in de koelwagen door gebruik te maken van stellingen, rekken en pallets. Zorg ervoor dat de goederen goed gestapeld en vastgezet zijn om schade en temperatuurverschillen te voorkomen. Dit helpt ook bij een efficiënte en veilige lossing.

Temperatuurcontrole is cruciaal

Houd te allen tijde een oogje in het zeil op de temperatuur in de koelwagen. Moderne koelwagen leasen zijn uitgerust met geavanceerde temperatuurregelingssystemen, maar het is belangrijk om regelmatig te controleren of alles naar behoren functioneert. Plaats een thermometer in de wagen om de temperatuur te monitoren.

Laad en los snel

Efficiënt laden en lossen is van groot belang om de koudeketen niet te onderbreken. Zorg ervoor dat de koelwagen zo kort mogelijk geopend blijft en dat de deur goed gesloten wordt om warmte-insluiting te voorkomen.

Regelmatig onderhoud

Een goed onderhouden koelwagen is essentieel om de betrouwbaarheid te waarborgen. Zorg ervoor dat de koelinstallatie regelmatig gecontroleerd en onderhouden wordt volgens de voorschriften van de verhuurder.

Voorkom kruisbesmetting

Scheid verschillende soorten goederen om kruisbesmetting te voorkomen. Gebruik indien nodig scheidingswanden of verpakkingen om de producten gescheiden te houden. Hierdoor blijven je producten niet alleen vers, maar bereik je ook veel meer overzicht waardoor het laden en lossen ook een stuk makkelijker tot stand kan komen.

Vergeet de isolatie niet

Controleer de isolatie van de koelwagen regelmatig. Zelfs kleine beschadigingen kunnen de prestaties van de koelinstallatie beïnvloeden. Repareer eventuele schade onmiddellijk om energieverspilling te voorkomen.

Het effectief inzetten van gehuurde koelwagens kan een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit en versheid van jouw producten, vooral tijdens de zomermaanden. Met een goede planning, slimme logistiek en regelmatig onderhoud, kun je ervoor zorgen dat de koudeketen niet wordt onderbroken. Zo kun je jouw klanten altijd voorzien van topkwaliteit producten, ongeacht de buitentemperatuur!

Geef een reactie