Hoe je eenvoudig een visum kan aanvragen

Als je binnenkort op vakantie gaat buiten de Europese Unie, dan moet je voor het land waar jij naartoe op vakantie gaat een visum aanvragen. Veel mensen weten niet hoe ze een visum moeten aanvragen terwijl het zeer eenvoudig is. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een visum zodat jij lekker op vakantie kan gaan. 

 

Waarom vragen landen om een visum?

Elk land wilt weten wie het land betreedt en voor hoelang de persoon in het land verblijft. Landen proberen zo bij te houden wie het land in en uit gaat. Vroeger was dit voor veel landen niet nodig maar sinds de 9/11 aanslagen is dit wereldwijd veranderd en vraagt vrijwel elk land om een visum. Enkele landen die uitgesloten zijn voor Nederlanders zijn de Europese landen, Turkije en landen die onderdeel zijn van het Nederlands koninkrijk zoals Aruba en Curaçao. 

 

Hoe je online een visum kan aanvragen

Als je binnenkort op vakantie gaat, dan kan je tegenwoordig eenvoudig online een visum aanvragen. Dit kan via verschillende websites, maar het is zeer belangrijk dat je alleen een visum aanvraagt bij een betrouwbare partij. Betrouwbare partijen herken je vaak aan de certificaten op de website en de reviews op het internet. Er zijn namelijk malafide partijen die geen officiële visum verkopen en dan heb je een groot probleem. Het is in veel landen streng verboden om zonder visum het land te betreden en als daar valsheid in geschrifte bijkomt omdat het visum niet echt is, dan heb je een groter probleem. Voor elk land kan je online een visum aanvragen dus het maakt niet uit of je een visum Cuba aanvragen of een visum voor China wilt aanvragen. 

 

Een visum aanvragen bij de ambassade 

Wil je een visum Thailand aanvragen? Dan kan je dit ook doen bij de Thaise ambassade in Den Haag. Houd er wel rekening mee dat je dus een beste afstand moet reizen en dan kunnen de kosten voor een visum zeer duur worden vergeleken met het bestellen van een visum via het internet. Het grootste voordeel van het aanvragen van een visum bij de Thaise ambassade is dat je zeker weet dat het visum officieel is en je zonder zorgen het land kan betreden. Het aanvragen van een visum bij de ambassade is in de meeste gevallen goedkoper dan het bestellen van een visum via het internet. Dit is dus zeer handig als je uit de omgeving van Den Haag komt. 

Geef een reactie