Het gebruiken van gemelamineerd spaanplaat

Gemelamineerd spaanplaat, een populaire vorm van decoratief plaatmateriaal, wordt onder andere gebruikt bij het maken van kasten en meubels. Ben je op zoek naar gemelamineerd spaanplaat? Dit spaanplaat is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleurgroepen. Gemelamineerd spaanplaat is bijvoorbeeld leverbaar in de kleurgroep van eiken tot beuken en van wit tot zwart. Wil je dit soort spaanplaat gaan gebruiken? De relatief eenvoudig te bewerken spaanplaat kan op iedere gewenste maat worden gemaakt. Elk interieurproject kan dus voorzien worden van daarbij passende gemelamineerde spaanplaten.

Een decoratief plaatmateriaal met specifieke kenmerken

In de basis bestaat gemelamineerde spaanplaat uit houtsplinters die heel dicht op elkaar zijn geperst. Het is spaanplaat met enkele specifieke kenmerken. Deze spaanplaat is, zeker deze spaanplaat vergeleken wordt met bijvoorbeeld gemelamineerd MDF, licht van gewicht. Deze spaanplaat kan eenvoudig worden schoongemaakt. Bovendien is een compact geperste gemelamineerde spaanplaat, zeker ten opzichte van het gewicht van de spaanplaat, heel krachtig. Dit decoratieve plaatmateriaal kan daarom tegen een stevige stoot. Bovendien is gemelamineerde spaanplaat heel duurzaam en slijtvast materiaal. 

Gekleurd MDF is door-en-door gekleurd

Gekleurd MDF, een variant van standaard MDF, is door-en-door gekleurd. Het plaatmateriaal MDF bestaat uit kleine houtvezels die worden samengeperst. Daarbij dient hars als bindmiddel. Hoe wordt gekleurd MDF gemaakt? Door in het productieproces van MDF een kleur toe te voegen. Gekleurd MDF kan besteld worden in diverse kleurmogelijkheden. De verschillende MDF kleuren passen bij verschillende smaken en bij verschillende interieurs. Gekleurd MDF is leverbaar in de kleuren wit, zwart, blauw, rood, groen en grijs. De kleur blauw wordt onder andere toegepast in ruimtes waar een zekere speelsheid en vrolijkheid gewenst is, zoals scholen. De kleur groen, die een rustige en natuurlijke uitstraling geeft, wordt gebruikt in ruimtes waar die sfeer gewenst is. Met de gewaagde en krachtige kleur rood krijgt ieder interieur een  vrolijke en opvallende uitstraling. De kleur grijs geeft een interieur een stijlvolle en moderne touch. Deze kleur kan bovendien met heel veel andere kleuren worden gecombineerd. Ieder interieurproject kan met gekleurd MDF een passende kleur worden gegeven. 

Toepassingen en eigenschappen

Een plaat gekleurd MDF kan heel gemakkelijk bewerkt worden met standaard gereedschap. Ga je met deze plaat aan de slag? Aangeraden wordt om niet direct met de plaat aan de slag te gaan. Behandel de plaat eerst goed, want  een onbehandelde plaat heeft een zuigende kracht en kan ook moeilijk te behandelen vlekken opleveren. Heb je de plaat goed behandeld voordat je ermee aan de slag gaat? Dan worden de MDF kleuren behouden en wordt ook de kwaliteit van de MDF plaat bewaard.

Geef een reactie