Een nieuwe fundering, waar moet je allemaal op letten

Nieuwe bouwplannen? Prachtig natuurlijk, maar waar moet je nou rekening mee houden voordat je een schop in de grond zet. Waar moet je bijvoorbeeld een klic melding aanvragen of wat zijn klic melding kosten? Wat is een klic melding uberhaupt? Moet ik langs het kadaster, welke zaken moet ik regelen? In dit blog nemen we een kijkje in een aantal facetten waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat beginnen met een nieuwe fundering. 

KLIC melding regelen

Voordat je daadwerkelijk gaat graven is het belangrijk dat je even naar de KLIC medling kijkt. Met zo'n melding kijk je naar ondergrondse kabels en -leidingen van een graaflocatie. Door zo'n KLIC melding weet je dus van te voren of je een elektra kabel gaat raken, of dat je een waterleiding tegen gaat komen. Wel zo handig, en het voorkomt een hoop schade en gezeur achteraf. Wanneer je gaat graven is het zelfs nodig om deze informatie digitaal aanwezig te hebben op de bouwlocatie. 

Kadaster zaken

Daarnaast moet je even checken bij het kadaster wat je erfgrens is. Zo voorkom je dat je, je fundering gaat plaatsten op het terrein van je buren, dat zou een erg kostbaar probleempje worden. Door van te voren contact op te nemen met het kadaster kan je ervoor zorgen dat je niet deze fout maakt. Vaak komt het kadaster ook even langs om te checken wat de erfgrens is, meestal moet je dan binnen een bepaalde afstand blijven van de erfgrens. Wanneer de beste mannen langskomen kan je dat mooi even vragen natuurlijk!

Het juiste bouwpersoneel aannemen

Nu je weet dat je kan gaan graven, en waar je precies je fundering mag plaatsten is het belangrijk om het juiste bouwpersoneel in te schakelen. Niet iedereen kan zomaar op een graafmachine stappen en netjes ervoor zorgen dat er een mooi gat komt. Daarnaast moet je natuurlijk betonwapening aanbrengen. Door een ervaren partij in te schakelen kan je ervoor zorgen dat je tegen een soepel bouwproces aanloopt. Hiervoor ben je meestal wat meer geld kwijt, maar dan krijg je ook een stevig stukje service ervoor terug. 

Check naar de juiste architect

Een check doen naar de juiste architect of bouwtekenaar zorgt ervoor dat je met een strak plan te werk gaat. Dat wordt ook makkelijker overleggen met het bouwpersoneel. Door een goede bouwtekenaar in de arm te nemen kan je er dus voor zorgen dat je niet tegen problemen aanloopt. Daarnaast werkt het gewoon een stuk makkelijker met alle partijen. 

 

Geef een reactie