Allerlei soorten fietsen! Welke past het best bij jou?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende fietsen te verkrijgen en dat kan het lastig maken om te bepalen welke fiets nou het beste bij jou past. Het is belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. In dit artikel geven we je een aantal handige tips die kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Elektrische fiets

Een elektrische fiets kan een uitkomst zijn wanneer je relatief grote afstanden moet afleggen. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen je huis en je werk. Het is belangrijk dat de fiets goed aansluit bij jouw behoeften. Wil je zonder al te veel energie toch een grote afstand afleggen? Dan zijn elektrische fietsen gemaakt voor jou. Daarnaast zal je minder snel de auto pakken wat ervoor zorgt dat je minder vervuilend bent en dat je niet staat te wachten in de file!

Racefietsen

Om de meest geschikte racefiets te kiezen, is het slim om verschillende lichaamsmaten te meten. Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de juiste framemaat  voor uw lichaam. Maak een proefrit om  te kijken of de fiets bij u past. Onthoud dat je  een comfortabele houding op de fiets moet kunnen vinden, zodat je het langer vol kunt houden. Hoe lichter de fiets, hoe sneller je  kunt fietsen. De zwaarste racefietsen hebben stalen frames. Het aluminium frame maakt de fiets lichter.

Vouwfietsen

Een vouwfiets kan je gemakkelijk meenemen in het openbaar vervoer. Het is vooral handig voor woon-werkverkeer of als je op een school in grote steden als Amsterdam of Groningen studeert. Je vouwfiets kun je overal mee naar toe nemen, als je bijvoorbeeld niet het bruisende centrum in wilt rijden. Het kan ook parkeerkosten besparen. Een vouwfiets moet zich, net als een gewone fiets, aanpassen aan je lichaamslengte. Het zadel is verstelbaar voor lange mensen. Bedenk vooraf wat voor  vouwfiets je wilt kopen. Je hebt compacte vouwfietsen, stadsvouwfietsen, luxe vouwfietsen en voordelige uitvoeringen. Controleer of u de vouwfiets na het opvouwen kunt stabiliseren. Zeer handig voor reizen met de trein of  bus. Controleer het gewicht van de vouwfiets in opgevouwen toestand. Zo kun je zien of de fiets niet te zwaar voor je is en makkelijk mee te nemen is. 

Bakfietsen

Een bakfiets is tegenwoordig erg populair. Zeker omdat de bakfiets ervoor zorgt dat je meerdere spullen of bijvoorbeeld kinderen kan vervoeren. Hierdoor hoef je niet persé met de auto weg. Je kan gemakkelijk je boodschappen erin kwijt en je bent zo van a naar b wanneer je een elektrische bakfiets hebt.

Geef een antwoord