Via Degiro beleggen: is dit wat voor jou?

Als je wil gaan beleggen, dan is het mogelijk om via Degiro te beleggen. Dit is een Nederlandse broker die in 2008 werd opgericht. Sinds 2013 zijn ze echter pas beschikbaar voor particuliere beleggers, daarvoor richtten ze zich alleen op professionele partijen. Degiro is gevestigd in Amsterdam en inmiddels zijn ze een van de grootste brokers van Europa. In Nederland zijn ze de marktleider.

Als je via Degiro gaat beleggen, kun je gebruik maken van verschillende accounts; een Basic, een Active of een Day-Trader account. Met een Basic account heb je toegang tot alle beschikbare producten, behalve tot derivaten, debet geld en debet effecten. Heb je een Active account? Dan krijg je ook toegang tot deze drie producten. Daarnaast heb je debet geld met een waarde van 33% over je aandelen, beleggingsfondsen en obligaties. Dit valt binnen het giraal tegoed. Met een Day-Trader account heb je een waarde van 70% over aandelen en beleggingsfondsen. Daarnaast heb je ook 80% over obligaties. Deze obligaties kun je gebruiken binnen de debet geld dienst. Waarom zou je via Degiro beleggen?

Degiro: waarom hier beleggen?

Degiro is een relatief goedkope broker met een groot handelsaanbod. Daarbij zijn ze marktleider in Nederland, wat behoorlijk positief is. Het bedrijf bestaat al behoorlijk lang, dus je kunt er vanuit gaan dat het een betrouwbaar bedrijf is. Daarnaast zijn er behoorlijk wat beleggingsmogelijkheden. Een aantal daarvan zijn aandelen, futures, ETF’s, beleggingsfondsen, buitenlandse beurzen en turbo’s.

Ze hebben in ieder geval een groot aanbod aan handelsmogelijkheden, zeker in vergelijking met andere brokers. Wil je hetgeen waarin je wilt beleggen analyseren? Dan zijn er ook verschillende mogelijkheden voor een analyse. Zo zijn er educatiemogelijkheden, stop loss, technische analyse en fundamentele analyse. Dit klinkt allemaal goed, maar wat zijn de Degiro reviews?

Degiro reviews

De Degiro reviews zijn behoorlijk goed. Op een website met reviews scoren ze namelijk als cijfer een 7,6. De categorie ‘mogelijkheden’ scoort het hoogst, gevolgd door de categorie ‘klantvriendelijkheid’. Daarna volgt de categorie ‘prijs-kwaliteit’ en als laatste ‘gebruiksgemak’. Er wordt wel ook een nadeel genoemd, namelijk dat de klantenservice beperkt is.

Gelukkig spreken ze Nederlands, wat weer positief is. Ook zijn er relatief weinig betaalmogelijkheden, maar gelukkig heb je wel de optie op met iDeal te betalen. Al met al is Degiro een goede, betrouwbare broker, en wellicht is dit een broker voor jou. Ga jij via Degiro beleggen?

Geef een antwoord